03:11

JOKIĆ ISPISAO ISTORIJU NBA LIGE! Razbili mu glavu, a on se vratio na teren i IZDOMINIRAO

KRV, REKORD I POBEDA

JOKIĆ ISPISAO ISTORIJU NBA LIGE! Razbili mu glavu, a on se vratio na teren i IZDOMINIRAO: Čudesni Srbin odveo Denver u plej-of!

Košarka -

Srbin je postao prvi igrač u istoriji najjače košarkaške lige na svetu koji je u jednoj sezoni uspeo da zabeleži više od 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija!

Čudesni srpski košarkaš Nikola Jokić maestralnom igrom krunisao je još jednu spektakularnu sezonu.

Nikola je briljirao protiv Memfisa, uprkos tome što je već na startu meča dobio gadnu rasekotinu na glavi nakon žestokog udarca protivnika.

Vratio se na teren i doneo Nagetsima trijumf koji ih je direktno odveo u plej-of NBA lige.

Somborac je tako još jednom pokazao zašto je apsolutni favorit da ponovo dobije prestižnu MVP nagradu.

Nisu štedeli Jokića igrači Memfisa. Džeren Džekson Junior ga je odmah na startu utakmice brutalno udario laktom u glavu, pa je Srbin zadobio ozbiljnu rasekotinu. Morao je Nikola na klupu, kako bi mu lekarski tim zaustaio krvarenje. Međutim, to ga nije poremetilo. Vratio se na teren sa crvenom trakom na glavi i Grizlisima servirao surovu osvetu.

Bio je nezaustavljiv. Za 35 minuta igre ubacio je 35 poena, zabeležio 16 skokova, šest asistencija, četiri ukradene lopte i jednu blokadu.

Tako je postao prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je u regularnom delu sezone imao najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

Pored Jokića istakao se i iskusni Eron Gordon sa 22 postignuta poena.

Na drugoj strani, bolji od ostalih u redovima Memfisa bio je Dezmond Bejn koji je duel završio sa 14 poena.

Nagetsi su ovim trijumfom overili šesto mesto na Zapadu i direktan plasman u plej-of NBA lige. Meč pre kraja regularnog dela sezone imaju 48 pobeda i 33 poraza, odnosno nedostižnu prednost nad sedmoplasiranom Minesotom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track