DAME I GOSPODO, KRALJEVO SE VRATILO NA KOŠARKAŠKU MAPU! Sloga izborila plasman u regionalnu ligu (VIDEO)
Foto: Facebook / Nikola Razić

Usijanje kraj Ibra

DAME I GOSPODO, KRALJEVO SE VRATILO NA KOŠARKAŠKU MAPU! Sloga izborila plasman u regionalnu ligu (VIDEO)

Košarka -

Košarka se na velika vrata vratila u Kraljevo - Sloga će opet igrati ligu od Vardara pa do Triglava!

Ubedljivom pobedom nad Novim Pazarom (97:75) u 30. kolu KLS Kraljevčani su obezbedili učešće u regionalnoj ABA 2 ligi, pa će tako u gradu na Ibru ponovo, kao nekada, doći do pravog basket usijanja.

Retko ko se nadao da će "slogaši" već ove sezone uspeti da ostvare cilj, međutim, momci sjajnog trenera Marka Dimitrijevića, uprkos svim poteškoćama, uspeli su već sada.

00:46

Fešta u Kraljevu Košarkaši Sloge ušli u ABA 2 ligu

Beli, beli! Sloga, Sloga! - orilo se novom Halom sportova kao u najslavnija vremena u čuvenoj "kutiji šibica", u kojoj je i sam Dimitrijević kao igrač bio akter lude atmosfere.

KK Sloga
foto: Facebook / Stole Petković

- Mi još nismo svesni šta smo uradili, ja samo ovo sanjao, da kao trener uvedem Slogu u ABA ligu. Nismo se nadali da ćemo uspeti već posle osam meseci, ali presrećni smo. Imali smo skraćenu rotaciju, praktično sam igrao sa osam igrača, samo sam se molio bogu da nas zaobiđu infekcija koronavirusom i povrede. Ovo je neverovatna grupa momaka, ma pravi ludaci. Oni odbijaju da izgube, nikad se ne predaju. Imamo deset pobeda na strani, mislim da to nikad nije bilo - priča Dimitrijević za Kurir.

KK Sloga
foto: Facebook / Stole Petković

Na pitanje da li je kao igrač Sloge razmišljao da će ovaj klub dovesti do nečega što je u Kraljevu poslednji put viđeno još polovinom osamdesetih, kada su u hali kraj Ibra gostovali klubovi bivše SFRJ, Marko kaže:

KK Sloga
foto: Facebook / Nikola Razić

- Još kao igrač sam znao da ću biti trener, jer nisam mogao da zamislim da se ne bavim košarkom posle igračke karijere. Naravno, kao trener sam uvek težio da napredujem, ovo je sada ispalo idealno jer je to moj grad, moj klub. Imao sam tri cilja: prvi - da oživim drugu tribinu u hali, uspeli smo, drugi - da u ekipi imam što više igrača iz Kraljeva, a imamo ih čak osmoricu, i treći - da uđemo u regionalnu ligu, a to smo uradili već sada. Morali smo da zgrabimo ovu priliku sa obe ruke jer ko zna kada bi se otvorila nova. Šansa je ovo da se Sloga digne još više, da se stabilizuje u regionalnoj ligi. Mi smo uvek imali podršku grada kada je bilo problema s finansijama, ovo je prvi put posle ko zna koliko vremena da su svi igrači isplaćeni i da se nikome ne duguje - dodao je Dimitrijević.

KK Sloga
foto: KLS

Karapandžić "plesao" po parketu

Baš protiv Novog Pazara zablistalo je jedno kraljevačko dete, mladi Stevan Karapandžić "plesao" je na poziciji plejmejkera.

- On je bio jedan od najvećih talenata na toj poziciji u svojoj generaciji, prošao je školu Partizana i Crvene zvezde. Kasnije je prešao u Borac iz Čačka, pa je pozajmljen Železničaru, gde nije igrao. Hteo sam da dođe da bude bekap Samojloviću, a kada je ovaj otišao, preuzeo je ulogu prvog pleja i stvarno je to dobro odradio. Treba mu još mnogo iskustva i rada, veliki je profesionalac - zaključio je Dimitrijević.

P. Gajić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track