ZVEZDA GOSTUJE U MORAČI: Crveno-beli večeras (21.00) igraju zaostali meč protiv Budućnosti
Foto: Starsport©

ABA LIGA

ZVEZDA GOSTUJE U MORAČI: Crveno-beli večeras (21.00) igraju zaostali meč protiv Budućnosti

Košarka -

Košarkaši Zvezde igraju večeras od 21 čas u Podgorici protiv Budućnosti, zaostala utakmica 15. kola ABA lige.

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da će njegova ekipa pokušati da pobedi Budućnost u zaostaloj utakmici 15. kola ABA lige, kako bi osvojila prvo mesto pred plej-of regionalnog takmičenja.

"Očekuje nas teška utakmica sa timom koji ove sezone ima najveće ambicije što je pokazao dosadašnjim igrama. Vezali su nekoliko pobeda u prethodnom periodu i igraju ovaj meč na svom terenu gde će imati podršku navijača. Želimo da odigramo dobru utakmicu, da odgovorimo na energiju koja će sigurno biti prisutna kod igrača Budućnosti", rekao je Simonović, preneo je sajt Zvezde.

Crvena zvezda, Nikola Kalinić, Marko Simonović
foto: @starsport

Košarkaši Zvezde igraju večeras od 21 čas u Podgorici protiv Budućnosti, zaostala utakmica 15. kola ABA lige. Utakmica je prethodno odložena zbog velikog broja zaraženih korona virusom.

Zvezda će do kraja ligaškog dela sezone odigrati tri utakmice, u Podgorici, protiv Borca u Čačku 20. aprila i protiv Igokee u Beogradu tri dana kasnije i potrebna joj je još jedna pobeda kako bi matematički obezbedila prvo mesto pred plej-of, koje donosi prednost domaćeg terena.

"Imamo jos tri utakmice koje nadoknadjujemo i zna se da nam je za osnovni cilj do koga je bilo jako teško doći sa svim obavezama u Evroligi i problemima koje smo imali, potrebna još jedna pobeda", naveo je Simonović.

U prvom meču koji je odigran u Beogradu u prvom delu sezone crveno-beli su pobedili sa 71:63, u meču koji je odigran početkom oktobra.

Trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da se trudio da osveži ekipu, posle napornog rasporeda utakmica.

"Očekuju nas još tri meča do kraja regularnog dela sezone, prvi je protiv ekipe Budućnosti koja je u dobrom ritmu nakon nekoliko vezanih pobeda. Trudićemo se da odigramo najbolje u ovom trenutku", naveo je on.

Dueli Zvezde i Budućnosti u regionalnoj ligi igraju se od 2003. godine, a ovo će biti 52. duel dva kluba u ABA ligi.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track