NIJE SE DUGO ČEKALO! STIGAO ODGOVOR MIJAILOVIĆU: Liga nije privatizovana, žao nam je što Partizan to ne prepoznaje
Foto: Tamara Trajković

KOŠARKA

NIJE SE DUGO ČEKALO! STIGAO ODGOVOR MIJAILOVIĆU: Liga nije privatizovana, žao nam je što Partizan to ne prepoznaje

Košarka -

Čelnici Košarkaške lige Srbije, izdali su saopštenje kao odgovor na izjave Ostoje Mijailovića, predsednika KK Partizan.

Mijailović je nezadovoljan novinama u KLS, a pominjao je čak i da može da se desi da Partizan ne bude deo iste.

Saopštenje KLS koje su potpisali Darko Jovičić, predsednik Unije košarkaša KLS i Aleksandar Grujin, direktor takmičenja, prenosimo u celosti:

- Košarkaška liga Srbije je prinuđena da na ovaj način, putem medija, odgovori na navode predsednika KK Partizan kako se košarkaška javnost ne bi dovela u zabludu.

Odredbe Statuta UK KLS se ne odnose na određivanje formata takmičenja, pa samim tim Statut UK KLS ne može ni biti prekršen. Skupština Košarkaške lige Srbije, u čijem radu učestvuje i KK Partizan, pre početka svake takmičarske sezone usvaja kalendar takmičenja i Propozicije takmičenja. Napominjemo da je kalendar KLS uslovljen kalendarima regionalnih i evropskih takmičenja kao i aktivnostima košarkaške reprezentacije Srbije.

Što se tiče navoda koji se odnose na odigravanje završnice takmičenja KLS, ističemo da su članovi Skupštine UK KLS doneli odluku o kalendarau a da se prvenstvo domađeg terena određuje na isti način kao i godinama unazad, u skladu sa Prpozicijama takmičenja KLS (član 5 stav 6 „ Prednost domaćeg terena u plej ofu utvrđuje se na osnovu sledećih kriterijuma: plasman u grupi, plasman u Prvoj ABA ligi, pa plasman u KLS.“). Na kalendar KLS je direktno uticala odluka ABA lige, da svoj plej of proširi, koju je KK Partizan podržao. Ističemo i to da predlog KK Partizan da se završnica KLS igra po sistemu fajnl fora nije naišao na podršku nijednog člana Predsedništva UK KLS.

Napominjemo da Košarkaška liga Srbije nije „privatizovana“ kako navodi gospodin Mijailović već da podjednako pripada svim klubovima članovima UK KLS. Sve odluke u okviru KLS se donose većinom glasova članova Skupštine UK KLS. Cilj KLS je da svim učesnicima takmičenja omogući isti tretman kao i to da se kvalitet košarke konstantno podiže. Žao nam je što KK Partizan to ne prepoznaje - navedeno je u saopštenju KLS.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track