JOKIĆ OTKRIO KO MU JE BIO IDOL: Kao dečak gledao njegove klipove, a on počeo da prati Denver zbog Nikole!
Foto: AP/David Zalubowski

NBA LIGA

JOKIĆ OTKRIO KO MU JE BIO IDOL: Kao dečak gledao njegove klipove, a on počeo da prati Denver zbog Nikole!

Košarka -

Drugu godinu zaredom MVP NBA lige Nikola Jokić, superstar Denver Nagetsa, u intervjuu za TNT je rekao da je kao dečak gledao klipove Tima Dankana. Pored Dankana, tu je i Boris Diao, takođe i dirk Novicki, za koje nije mogao da kaže da su mu baš idoli, ali je i na osnovu njihovih nastupa bazirao svoju igru.

- Mogu samo da zamislim kako je igrao kada je bio na vrhuncu. Mislim da je znao u svakom trenutku šta se događalo na terenu, kako može da kontroliše defanzivca ili bilo šta. On je dobar primer na koga možete da se ugledate - istakao je Jokić.

Nikola Jokić je i ranije govorio koliko ga je inspirisao jedan od najvećih visokih igrača u istoriji, koji je igrao za San Antonio od 1997. do 2016. i u tom periodu osvojio čak pet NBA titula.

- Kad sam došao u Denver rekao sam da bih voleo da budem njihov Tim Dankan, zato što je on celu karijeru proveo u San Antoniju. Bože zdravlja, voleo bih da provedem celu karijeru u Denveru - poručio je Jokić.

Da je ljubav obostrana pokazao je i legendarni centar, koji je pre nekoliko nedelja otkrio da dosta gleda Nagetse, baš zbog srpskog superstara.

Dankan je u karijeri osvojio pet šampionskih prstenova, godinama je bio jedan od najboljih igrača lige, a karijeru dugu 18 godina završio je sa prosekom od 19 poena, 10,8 skokova, tri asistencije i 2,2 blokade.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track