BITKA ZA PRSTEN: Partizan nema pravo na grešku, Zvezda ima meč loptu! Večeras (20.30) TREĆI MEČ finala ABA LIGE
Foto: @Starsport

ABA LIGA

BITKA ZA PRSTEN: Partizan nema pravo na grešku, Zvezda ima meč loptu! Večeras (20.30) TREĆI MEČ finala ABA LIGE

Košarka -

Treća bitka za ABA ligu i učešće u Evroligi počeće večeras u 20.30 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Bez prava na grešku

Partizan je priteran uza zid pred svojim navijačima, koji će sigurno napraviti pakao gostima, želi da produži seriju, pa da izbori i majstoricu. Crvena zvezda, s druge strane, namerava da ceo posao završi večeras, tim Dejana Radonjića ima ogroman kapital od dve pobeda i potreban mu je samo još jedan korak. Ipak, najteže ga je napraviti pred prepunom dvoranom pristalica crno-belih.

Predigra pred večerašnji meč počela je po završetku drugog. Tradicionalno, prepucavanja oko suđenja nisu mimoišla ni ovaj niz večitih derbija, da sve bude luđe, pored video-klipova koji se šeruju na društvenim mrežama, a u kojima navijači obeju strana dokazuju svoje tvrdnje, klubovi su zvanično podneli zahtev za ekspertizu suđenja!

Ilija Belošević, Luka Mitrović, Željko Obradović, Crvena zvezda, Partizan, večiti derbi
foto: @starsport

Tako će tročlana komisija ABA lige sa Sašom Maričićem iz Kraljeva na čelu imati pune ruke posla, crno-beli su izvojili nekoliko situacija sa drugog meča, u kome tvrde da su oštećeni odlukama arbitara. Međutim, iz tabora Crvene zvezde nisu dugo čekali da odgovore na ovaj potez večitog rivala.

I sa malog Kalemegdana su uputili zahtev da komisija izanalizira detalje koji su, po njihovom mišljenju, sporni i koji su naneli štetu ekipi Crvene zvezde. Smatraju da bi pobeda trebalo da bude mnogo ubedljivija.

Poražavajući skor

Što se košarke tiče, stvari su jasne, Partizan nema izbora.

- Znamo da Zvezda ima ogromnu prednost i mi moramo da damo sve od sebe kako bismo dobili večerašnju utakmicu i nastavili finale - rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Međutim, zasad je njegov skor sa kolegom Dejanom Radonjićem poražavajući, jedna pobeda i četiri poraza.

Dejan Radonjić
foto: Starsport

Preventiva

Zvezda: Zabrinuti smo zbog sudija

Iz Crvene zvezde su naveli da su zabrinuti zbog toga što su za večerašnji meč delegirani Matej Boltauzer i Milan Nedović iz Slovenije:

- Koristimo ovu priliku da izrazimo veliku zabrinutost i zahtevamo od vas da preventivno delujete pred start treće utakmice, za koju su delegirane sudije Boltauzer i Nedović. Moramo ovom prilikom da vas podsetimo da smo u više navrata bili izuzetno oštećeni kada su protagonisti i sudije na našim mečevima upravo bili Boltauzer i Nedović.

Analiza sudijske komisije

Tri greške na štetu Partizana u poslednjem minutu

Nezavisna sudijska komisija ABA lige od tri člana, kojom je predsedavao Saša Maričić iz Kraljeva, dostavila je odgovor Partizanu i Crvenoj zvezdi u kom se navodi da su arbitri napravili ukupno 11 grešaka, od čega je sedam bilo na štetu Partizana, a četiri na štetu Crvene zvezde. Odnos grešaka u poslednjoj četvrtini bio je četiri na štetu Partizana, a nula na štetu Crvene zvezde, a tri su se dogodile u poslednjem minutu utakmice. Sudije su, između ostalog, potvrdile i da nije postojao prestup kod slobodnog bacanja, koje je Lesor namerno promašio na deset sekundi pred kraj.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track