PARTIZANU ZABRANJENA PRODAJA KARATA ZA DERBI! Crno-beli dobili KAZNU zbog haosa u Pioniru!
Foto: @starsport

finale aba lige

PARTIZANU ZABRANJENA PRODAJA KARATA ZA DERBI! Crno-beli dobili KAZNU zbog haosa u Pioniru!

Košarka -

Košarkaški klub Partizan kažnjen je zbog incidenata na trećem meču finalne serije ABA lige protiv večitog rivala Crvene zvezde privremenom zabranom prodaje i deljenja karata za četvrti meč finalne serije u kome su crno-beli takođe domaćini

Disciplinska komisija reagovala je ekspresno, a ova odluka je privremena i važiće sve do donošenja konačne odluke o ovom postupku.

Ovo znači zabranu prodaje i deljenja karata za prvih deset redova tribine "A", 13 redova "bele lože", kompletnih "Partera 4 Senior" i "Partera B", kao i celu "plavu ložu". Zabrana važi i za prvih 12 redova "VIP lože".

ABA liga, Pionir, grobari, navijači
foto: ABA liga

Pobeda Partizana u trećem meču ostala je u senci dešavanja na tribinama. Sve je krenulo i pre sudijskog podbacivanja lopte, na samom zagrevanju.

Naime, kada su košarkaši Crvene zvezde izašli na zagrevanje, gađani su su raznim predmetima, kovanicama, upaljačima, da bi kulminiralo bacanjem topovskog udara.

Tu, ipak nije bio kraj. I u nastavku utakmice su sitni predmeti leteli sa tribina, ali i oni ne tako sitni, pošto je u drugoj deonici ka kupi crveno-belih poleteo mobilni telefon, kada se trener tog tima Dejan Radonjić nije složio sa jednom odlukom sudije, burnije je reagovao zbog čega je na kraju dobio tehničku grešku.

Derbi je buran bio do samog kraja, pa je u poslednjem minutu došlo do prekida. Sudije Matej Boltauzer, Uroš Nikolić i Milan Nedović su se u tom trenutku povukle u svlačionicu nakon što su nekoliko puta upozorile navijače se ne ubacuju predmete, kao i pretnje da će tribine biti pražnjene ako se sa time nastavi.

Nakon što su arbitri napustili parket, prekid je trajao 45 minuta, potom je deo tribina ispražnjen, a tek tada su se uslovi stekli za odigravanje poslednjih 57 sekundi meča.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track