IVICA ZUBAC ZA KURIR: JOŠ NISAM PRONAŠAO NAČIN KAKO DA ZAUSTAVIM JOKIĆA! Nikola je nezadrživ, zasluženo je ponovo MVP
Foto: Beni Gaši

iz mege u nba

IVICA ZUBAC ZA KURIR: JOŠ NISAM PRONAŠAO NAČIN KAKO DA ZAUSTAVIM JOKIĆA! Nikola je nezadrživ, zasluženo je ponovo MVP

Košarka -

"Put do NBA lige vodi preko Mege", rekao je ekskluzivno za Kurir Ivica Zubac (25), centar Los Anđeles klipersa, dok je u Beogradu bio specijalni gost "Adidasa" na završnom turniru Evrolige u Beogradskoj areni, gde je turski Efes na krilima fantastičnog Vasilija Micića odbranio titulu prvaka Evrope. Ova izjava 25-godišnjeg gorostasnog Hercegovca (213 cm, 109 kg), zvuči u najmanju ruku čudno, ali pošto je pravo iz Mege u najjaču košarkašku ligu na svetu otišao aktuelni i dvostruki uzastopni MVP igrač NBA lige Nikola Jokić, onda svakako to više nije samo slušajnost!

- Sve više igrača iz Evrope dolazi u Ameriku i ima zapaženu ulogu. Amerfikanci se teško, ali i polako već navikavaju na to. Što nas je više, dobijamo veće poštovanje. Sećam se da se dosta manje pričalo o Balkancima kada sam došao i da nismo dobijali toliki publicitet. Ipak, s vremenom dosta igrača odavde ima sve značajnije uloge u svojim timovima. Jokić i Dončić su na samom vrhu, glavni su igrači u svojim timovima. U dobrom smo položaju i to je važno i nama, pa i onim košarkašima koji tek treba da dođu - rekao je Zubac.

Ivica Zubac
foto: Beni Gaši

Los Anđeles Klipersi ove sezone nisu uspeli da dođu do plej-ofa, pre svega usled velikih problema sa povredama ključnih igrača.

- To je pomoglo nama koji smo bili na klupi da dobijemo vecu šansu i pokažemo šta možemo. Napokon mi se otvorio prostor da mogu više napadački da igram i mislim da sam pokazao određeni kvalitet. Nadam se da će svaka buduća sezona biti sve bolja i bolja. Klipersi imaju dobar tim i sledeće sezone ćemo sigurno napasti titulu - poručio je Zubac.

Ovaj košarkaš koji je rođen u Mostaru, sportski se razvijao u Čitluku, a u seniorskoj konkurenciji pre Mege igrao za Zrinjevac i Cibonu, a u Americi je bio član oba kluba iz Los Anđelesa, gde živi već pet godina. Prvo je bio član čuvenih Lejkersa (2016-2019), a sada je dospeo do prve petorke Klipersa.

- Drago mi je što sam sada u Klipersima, gde sam pronašao svoj dom u Americi! Bilo je lepo i u Lejkersima, klubu sa velikom tradicijom i velikom bazom navijača. U svakom slučaju izvanredno iskustvo - istakao je Ivica Zubac.

Ivica Zubac, Nikola Jokić
foto: EPA

Zubac je za Kurir sasvim ozbiljno rekao da bi mu "život bio mnogo lakši da zna kako da čuva Jokića".

- Nikola igra maestralno i još nisam smislio način na koji mogu da ga čuvam. Pogađa lako i teške šuteve, može da doda kada to niko ne očekuje, ne možeš ga udvojiti jer će uvek naći neko rešenje. Jednostavno, Jokić je nezadrživ! Zaslžueno je opet MVP. Gotovo da je sam doveo Denver Nagetse do plej-ofa - naglasio je Zubac.

Superstar Klipersa srpski zet

Los Anđeles Klipersi imaju dva superstara - Kavaja Lenarda i Pola Džordža, budućeg srpskog zeta.

- Pol Džordž ima venčanje na leto na koje idemo. Žena će mu biti Srpkinja. Svaki njegov korak, kao i Lenardov, mediji pomno prate. U Americi su velike zvezde, ali se prema svima nama ophode bez ikakve prepotentnosti. Obojica čvrsto stoje na zemlji - kazao je Zubac.

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track