POVRATAK VELIKANA! RADNIČKI PROSLAVIO 100-GODIŠNJICU, PA SE VRATIO U PRVU LIGU: Aca Bulić na čelu "majstora", sledeći cilj ELITA!
Foto: Privatna arhiva

LEGENDARNI TIM

POVRATAK VELIKANA! RADNIČKI PROSLAVIO 100-GODIŠNJICU, PA SE VRATIO U PRVU LIGU: Aca Bulić na čelu "majstora", sledeći cilj ELITA!

Fudbal -

Fudbalski klub Radnički je posle proslave velikog jubilija, jednog veka postojanja, uspeo da izbori i veliki uspeh na terenu - vratio se u Prvu ligu Srbije

Prvi tim popularnih "majstora" je dominantno osvojio prvo mesto u Srpskoj ligi kao ekipa sa najviše pobeda i najmanje primljenih golova, kao i trofej pobednika Kupa Beograda.

Radnički
foto: Privatna arhiva

Ovo je ujedno i veliki povratak Ace Bulića u srpski fudbal, bar u onaj s predznakom profesionalnog (treće lige se vode kao amaterski rangovi). Svojevremeno je Bulić bio predsednik Zajednice superligaša i prvi čovek Železnika, koji je igrao u elitnom rangu. Sada je predvodnik tima sa Tošinog bunara.

Svedoci smo da se u poslednje vreme u Beogradu gase klubovi sa velikom tradicijom, pa je svakako dobra vest da ima i ovakvih lepih primera da se oživljavaju nekadašnji velikani. Radnički je bio dva puta na poziciji 3. u prvenstvu Jugoslavije, a jednom je došao i do finala Kupa!

Zanimljivo, Radnički Beograd je kao ubedljivo prvi obezbedio plasman u Prvu ligu Srbije i to u jakoj konkurenciji sa takođe poznatim klubovima iz bivše Jugoslavije - Zemunom i OFK Beogradom. Radnički je osvojio sedam bodova više od Zemunaca i čak 10 od "romantičara".

Dodaćemo i da je selekcija omladinaca kluba na ubedljiv način sa čak 113 postignutih golova osvojila takođe prvo mesto u Beogradskoj ligi.

Evo kako je proslavljen veliki uspeh FK Radnički Beograd:

00:22

Radnički slavi povratak u Prvu ligu

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track