OVO JE GODINA DEJANA RADONJIĆA! Osvojio duplu krunu protiv najtrofejnijeg trenera i najskupljeg tima u istoriji!
Foto: Starsport

podvig

OVO JE GODINA DEJANA RADONJIĆA! Osvojio duplu krunu protiv najtrofejnijeg trenera i najskupljeg tima u istoriji!

Košarka -

Iako je pred sobom imao najteži mogući put, trener crveno-belih izdominirao sa svojom ekipom

Ovo je godina Dejana Radonjića! Trener Crvene zvezde pred sobom je imao najteži zadatak u karijeri: morao je da se suprotstavi najtrofejnijem treneru Evrope Željku Obradoviću i najskupljem timu u istoriji košarke na ovim prostorima Partizanu i - osvojio je duplu krunu!

Crvena zvezda je preksinoć u haosu Pionira izvojevala odlučujuću pobedu nad crno-belima, zasluženo prigrabila šampionski pehar ABA lige, a i premiju u obliku Evrolige.

Željko Obradović, Dejan Radonjić, Crvena zvezda, Partizan
foto: @starsport

Iako u sportu važi ona - za uspehe zaslužni igrači, a za neuspehe krivi treneri, treba istaći ogroman Radonjićev doprinos u osvajanju dve titule. Dolazak Željka Obradovića i stvaranje na papiru moćne ekipe večitog rivala sigurno je na početku sezone izazvalo mnogo zabrinutosti kod navijača crveno-belih, ali je na kraju Radonjić u direktnom duelu sa Obradovićem izašao kao pobednik.

Jedina "mrlja" mu je samo četvrti meč finalne serije, u kome je Partizan do nogu potukao njegov tim, ali je fascinantno kako je za samo dva dana nakon toga uspeo psihički da podigne ekipu, koja je u majstorici igrala maksimalno čvrsto.

- Čitave sezone smo se mukotrpno borili da imamo prednost domaćeg terena, vratili su se trud i rad koje smo zajedno utrošili. Nimalo laka sezona, s povredama, trebalo je izdržati da budeš konkurentan u ABA ligi posle teških mečeva i s manjkom igrača. Uspeli smo u svim okolnostima da budemo dovoljno jaki da ostvarimo prvi cilj koji smo imali i to je bilo presudno - rekao je Radonjić.

Zvezdi doneo mnoštvo trofeja

Dejan Radonjić je osvojio veliki broj trofeja u Crvenoj zvezdi, a dva puta je proglašavan i za trenera godine u ABA ligi.

Šampion ABA lige 2015, 2016, 2017, 2021, 2022. Šampion Srbije 2015, 2016, 2017, 2021. Kup Radivoja Koraća 2014, 2015, 2017, 2021, 2022. Trener godine u ABA ligi 2014, 2015.

Kurir sport/ Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track