KLS JE BEZVREDNO TAKMIČENJE! Goran Grbović: ABA liga će se raspasti, kakav smisao ima kada Partizan i Zvezda igraju Evroligu
Foto: Starsport©, Ana Paunković

KOMENTAR

KLS JE BEZVREDNO TAKMIČENJE! Goran Grbović: ABA liga će se raspasti, kakav smisao ima kada Partizan i Zvezda igraju Evroligu

Košarka -

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je završio sezonu 2021/22. i neće se takmičiti u plej-ofu domaće Superlige Srbije. Klub je ovakvu odluku, kako se navodi, doneo nakon svih dešavanja tokom finalne serije plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde.

Ovim povodom oglasio se i nekadašnji igrač crno-belih, a sada direktor Arene Goran Grbović koji ističe da razume odluku bivšeg kluba.

"U saopštenju kluba vrlo jasno stoji. Osnovni razlog istupanja je bezbednost igrača i posetilaca. Ja sam protiv toga da se mečevi ne završavaju na sportskom terenu, ali mislim da derbi ne bi bio bezbedan. Odluka je takva kakva jeste, i to jer za mene u redu", rekao je Grbović za "Informer", a potom se osvrnuo i na eventualnu kaznu koju bi crno-beli zbog ove odluke mogli da "zarade" - dva ranga niže takmičenje.

Goran Grbović
foto: Ana Paunković

"Ja već odavno mislim da je KLS bezvredno takmičenje. Ako ima 12 ekipa po 15, 16, igrača, a ne možete da nađete jednog jedinog igrača za ABA ligu od tih 180, da igra ni u najgorem timu lige, to nešto ne valja", zaključuje Grbović i iznosi zanimljivu tezu.

"Nije se predvidelo ni u jednom trenutku da će se ABA raspasti, jer će Crvena zvezda i Partizan igrati zajedno u Evroligi. Kakav će onda smisao imati ABA liga. Imate primer u Grčkoj gde Olimpijakos zbog neigranja protiv Panatinaikosa u finalu njihovog plej-ofa igra drugu ligu, ali bez obzira na to igra Evroligu", predviđa i Grbović raspad regionalnog takmičenja.

KK Partizan
foto: Starsport©

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track