REGIONALNO TAKMIČENJE NA OZBILJNOM ISPITU! Čuveni trener uputio OŠTRU KRITIKU: Nama ne odgovara da igramo ABA ligu!
Foto: Starsport©

ABA LIGA

REGIONALNO TAKMIČENJE NA OZBILJNOM ISPITU! Čuveni trener uputio OŠTRU KRITIKU: Nama ne odgovara da igramo ABA ligu!

Košarka -

Čuveni košarkaški trener Vlade Đurović oštro je kritikovao ABA ligu.

Glavna tema u košarkaškim krugovima je regionalno takmičenje, a jedan od onih koji je uputio kritiku na račun lige jeste i Vlade Đurović.

Hrvatski klubovi Cibona, Zadar i Split dobili su ponudu da napuste takmičenje na Jadranu i postanu deo Alpe Adrija Kupa.

Sa druge strane u ABA ligi učestvuje pet srpskih klubova: Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega i Borac. Mesto među regionalnom elitom izborio je i Zlatibor, ali zbog pravila "o pet srpskih klubova" on i sledeće sezone nastavlja da se takmiči u nižem rangu - ABA 2 ligi.

"Nama bi više odgovaralo da ne igramo ABA ligu, iako tako nisam mislio kada je osnovana", rekao je Đurović u jutarnjem programu TV Prva.

"Mi ne možemo da imamo više od pet klubova, a eto imali smo Zlatibor koji je bio prvi u ABA 2 ligi i morao je da igra protiv Borca, pa su izgubili i ostali u drugom rangu i to nije korekteno prema njima. Naših klubova je šest, računam i Igokeu, u najboljih deset, pa kakva je onda to liga? Zašto da igraju tu ABA 2 ligu kad ne mogu da uđu?", dodao je iskusni košarkaški stručnjak.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track