NEVIĐENA SENZACIJA! Megin vrtić šokirao Zvezdu - od minus 15 do pobede! Igraće se MAJSTORICA za finale
Foto: @starsport

bitka za finale

NEVIĐENA SENZACIJA! Megin vrtić šokirao Zvezdu - od minus 15 do pobede! Igraće se MAJSTORICA za finale

Košarka -

Kakav šok u "Jerkoviću" - oslabljena Mega posle nestvarnog preokreta savladala Zvezdu i izborila majstoricu!

Košarkaši Mege posle velikog preokreta savladali su favorizovanu Zvezdu rezultatom 77:70 i izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji Košarkaške lige Srbije.

Crveno-beli su na neverovatan način ispustili 15 poena prednosti i već viđeno finale domaćeg šampionata!

Ekipa Dejana Radonjića već u finišu prve deonice stekla dvocifrenu prednost koju je sigurno održavala u drugoj četvrtini i mnogi su očekivali da će rutinski odraditi posao i overiti plasman u finale. Međutim u drugom delu meča Mega je napravila čudo. Zonska odbrana domaćina dala je rezultate, u napadu su se razigrali Ružencev i Uskoković, a Rudan je bio impresivan na skoku. Prednost Zvezde se topila iz minuta u minut u samom finišu nakon trojke Uskokovića Mega dolazi do prekoreta. U poslednjoj deonici viđena je prava rezultatska klackalica. Ekipe su se smenjivale u prednosti, a u samoj završnici mladi tim trenera Jovanovića bio je koncentrisaniji i zahvaljujući ofanzivnom skoku u poslednji minut je ušao sa pet poena prednosti i na kraju zasluženo odneo trijumf.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Samson Ružencev sa 23 poena i šest uhvaćenih lopti, Rudan je meč završio sa 18 poena i 18 skokova, od čega čak osam u napadu. Aleksa Uskoković je imao 14 poena i osam skokova, a Luka Cerovina 12 postignutih poena.

U poraženom sastavu najviše se istakao Luka Mitrović sa 16 poena i devet skokova, a dvocifren učinak imao je i Ognjen Dobrić koji je ubacio 15 poena.

Majstorica je na programu u utorak u dvorani Aleksandar Nikolić, a pobednik će u finalu igrati protiv FMP koji je nakon odustajanja Partizana bez borbe stigao do velikog finala.

MIŠKO IZBAČEN IZ DVORANE

Poznati košarkaški menadžer, "alfa i omega" Mege, Miško Ražnatović, izbačen je iz dvorane početkom poslednje deonice. Ražnatović, koji je sedeo odmah pored terena, žestoko je protestvovao zbog jedne sudijske odluke, pa ga je arbitar Uroš Nikolić udaljio iz dvorane.

Miško Ražnatović
foto: @starsport

UŽIVO:

KRAJ! SENZACIJA U JERKOVIĆU! Mega posle velikog preokreta savladala crveno-bele!

40. minut - 75:70 za Megu! Kakav preokret Mege! Rudan za plus pet. Mega ide ka pobedi!

37. minut 73:69 za Zvezdu! Trojka Cerovine, Mega ima +4, neviđena drama u završnici!

36. minut 69:68 za Zvezdu! Uzbudljiva završnica u "Jerkoviću", Mega se ne predaje.

34. minut 65:62 za Zvezdu! Trojka Branka Lazića!

33. minut 62:62 Rezultatska klackalica u poslednjoj deonici.

32. minut - 60:56 za Zvezdu! Trojka Dobrića, pa novi poeni Luke Mitrovića, Zvezda ponovo Vodi. Vlada Jovanović traži tajm-aut.

31. minut - 56:55 za Megu! Košarkaški menadžer Miško Ražnatović izbačen je iz dvorana zbog neprimerenog ponašanja!

30. minut - 54:53 za Megu! Kakav preokret u trećoj deonici! Aleksa Uskoković u poslednjoj sekundi postiže trojku za prednost svog tima!

29. minut - 50:49 za Zvezdu! Aleksa Uskoković polaže loptu u koš, Zvezda ima samo poen prednosti. Radonjić je zatražio tajm-aut.

29. minut - 50:47 za Zvezdu! Sjajna igra mladih košarkaša Mege u trećoj deonici. Sjajan učinak Ruzhensteva, koji je trenutno najefikasniji na terenu sa 17 postignutih poena.

26. minut - 48:44 za Zvezdu. Ne predaje se domaćin. Razigrao se Ruzhenstev, pet vezanih poena mladog košarkaša Mege, crveno-beli imaju samo četiri poena prednosti.

24. minut - 44:39 za Zvezdu. Probudila se Mega! Serija domaćeg tima. Pet vezanih poena košarkaša trenera Jovanovića za -5.

23. minut - 42:32 za Zvezdu. Zvezda rutinskiodrađuje posao na startu treće deonice. Mega je preko Rudana došla na jednocifren zaostatak, ali samo na kratko. Holins pogađa za +10.

21. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! ZVEZDA - MEGA 38:26. Crveno-beli sigurno koračaju ka novom finalu. Ekipa trenera Dejana Radonjića u finišu prve deonice stigla je do dvocifrene prednosti koju je rutinski čuvala u nastavku meča. Luka Mitrović bio je nerešiva enigma za odbranu Mege, ubacio je 11 poena i zabeležio 7 skokova. Prate ga Holins sa 9 poena (3/4 za tri) i Ognjen Dobrić sa sedam postignutih poena. U ekipi Mege po sedam poena ubacili su Rudan i Cerovina.

Mega - Zvezda
foto: @starsport

19. minut 38:23 za Zvezdu. Nemoćna je Mega u ovim momentima. Luka Mitrović je nezaustavljiv u ovim momentima, šest vezanih poena, pa trojka Ivanovića za najubedljiviju prednost na meču.

14. minut - 29:17 za Zvezdu. Razigrao se Ognjen Dobrić, njegov sedmi poen za velikih plus 12.

11. minut - 22: 15 za Zvezdu. Počela je druga četvrtina. Cerovina ubacuje trojku i smanjuje zaostatak svog tima.

KRAJ PRVE DEONICE: ZVEZDA - MEGA 22:12

9. minut - 22:8 za Zvezdu. Dobrić postiže poene za najveću prednost crveno-belih na ovom meču.

Mega - Zvezda
foto: @starsport

7. minut - 16:6 za Zvezdu. Crveno-beli prvi put na meču stižu do dvocifrene predosti, Jovanović je prinuđen da traži tajm-aut. Holins i Mitrović sjajno raspoloženi na startu meča.

5. minut - 5:6 za Zvezdu. Rudan postiže poene za novu prednost Mege, ali Holins na drugoj strani ubacuje prvu trojku za preokret crveno-belih.

3. minut - 3:3 izjednačenje. Luka Mitrović pogađa uz faul i koristi dodatno bacanje. Upisala se i Zvezda.

2. minut - 3:0 za Megu. Prvi poeni na meču, bivši igrač Zvezde Aleksa Uskoković pogađa prvu trojku na meču. Dobra odbrana domaćina na startu meča.

UTAKMICA JE POČELA

Druga utakmica polufinala plej-ofa Superlige izmedju Mege i Crvene zvezde igra se danas od 12.00 u hali "Mega Factory" u Beogradu.

Umesto da gledamo zanimljive i neizvesne mečevi, mi ovde imamo duel potpuno neravnopravnih timova, a razlog za to je poniženje srpske lige u režiji čelnika Mege.

Naime, oni su se se odrekli tri najbolja igrača Nikole Jovića (12 poena u proseku u ABA), Karla Matkovića (12 poena u ABA) i Malkoma Kazalona (10 poena u ABA) kako bi ih izložili NBA timovima, a potpuno im je nebitno što se ovde igra liga.

Još jedan šamar srpskoj ligi o kome se nije toliko pričalo jer je u prvom planu odluka Partizana.

Crvena zvezda, Mega, KK Crvena zvezda
foto: Starsport

Što se tiče današnjeg meča, košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić rekao je da veruje da će ekipa Mege uraditi sve kako bi u drugom meču polufinala Superlige Srbije parirala njegovom timu.

- Odigrali smo dobru utakmicu u lepom ambijentu na našem parketu, šuterski izvanrednu. Očekuje nas druga utakmica za manje od dva dana i očekujem da će ekipa Mege reagovati i uraditi sve kako bi nam parirala u drugoj utakmici - rekao je Dobrić za klupski sajt.

Crveno-beli vode sa 1:0 pošto su u prvom meču slavili sa 114:78.

- Drugi meč igramo manje od 40 sati od prve utakmice i jasno je da ćemo to vreme pokušati da iskoristimo da se odmorimo i da se pripremimo kako bismo odigrali dovoljno dobar meč i došli do pobede - rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Kurir sport

Bonus video:

02:56

OSLANJALI SE NA VETERANE: Jokić, Bogdanović, Bjelica i Marjanović otkrili ko im je pomogao na početku NBA karijere

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track