KOŠARKAŠI ZVEZDE DEKLASIRALI MEGU: Simultanka strašnog Kalinića u prvom poluvremenu! U finalu domaće lige rival FMP (VIDEO)
Foto: Starsport

košarkaška liga srbije

KOŠARKAŠI ZVEZDE DEKLASIRALI MEGU: Simultanka strašnog Kalinića u prvom poluvremenu! U finalu domaće lige rival FMP (VIDEO)

Košarka -

Košarakši Crvene zvezde ubedljivo savladali Megu (88:66) u majstorici polufinala plej-fa Košarkaške lige Srbije u beogradskom "Pioniru"

Košarkaši Crvena zvezde na ubedljiv način su se plasirali u finale Košarkaške lige Srbije, jer su u majstorici polufinala u "Pioniru" ubedljivo savladali Megu sa 88:66. Sve je već bilo rešeno u prvom poluvremenu, kada je maestralnu partiju pružio Nikola Kalinić i u prvom delu postigao čak 21 poen. Odličan je bio i Amerikanac Holins, koji je trojkama rešetao nedoraslog rivala.

Kod gostiju, na početku meča se istakao centar Rudan, a trojkama je skretao pažnju i kapiten Cerovina, dok je Boriša Simanić bio solidan, ali je imao jednu atraktivnu blokadu!

Crveno-bele je do pobede u majstorici i finala domaćeg prvenstva vodio nezaustavljivi Nikola Kalinić sa 21 poenom, 17 je dao Ostin Holins, dok je Aron Vajt ubacio devet poena.

U redovima Mege najbolji su bili Samson Ružencev i Boriša Simanić sa po 12 postignutih poena, dok je poen manje ubacio Luka Cerovina.

Razlika u klasi je bila očigledna, tako da je bilo samo pitanje sa koliko će razlike, pred svojim navijačima u dobro popunjenom "Pioniru", na kraju pobediti prvak ABA lige.

Tok utakmice:

Četvrta četvrtina

Kraj utakmice

Za Crvenu zvezdu nije igrao Ognjen Dobrić

34. minut - Trojka Stefana Markovića za ogromnu prednost - 78:50

32. minut - mladi košarkaš Mege Grbović postiže prve poene u poslednjoj deonici, a potom i njegova trojka - 71:50

Treća četvrtina

30. minut - Cirbes poentira posle odličnog prodora - 68:45

26. minut - Prva trojka crveno-belih u ovoj deonici, pogađa Nikola Ivanović - 66:39

23. minut - Kuzmić potvrđuje koš za ogromnu prednost od 20 razlike - 57:37

KK Crvena zvezda
foto: Starsport

21. minut - Poene postiže centar domaćina Kuzmić - 55:23

Druga četvrtina

Kraj prvog poluvremena, koje je obeležio Nikola Kalinić sa 21 poenom

18. minut - Trojka maestralnog Kalinića za prednost od 21 razlike - 52:31

16. minut - Trojka kapitena Mege Cerovine, pa lagano polaganje Kalinića - 43:29

15. minut - Holins i drugi put u kratkom roku pogađa trojku - 37:24

14. minut - Poeni Ružencema posle kontranapada Mege - 34:24

12. minut - trojka i deveti poen Nikole Kalinića - 29:16, Mega sedam minuta bez koša, pa serija od 4:0 - 31:20

Prva četvrtina

Kraj prve četvrtine

10. mimut - Mitrović precizan pod košem za prvu dvocifrenu prednost domaćina - 26:16

8. minut - Agresivna odbrana Zvezde, greška u koracima košarkaša Mege Bogavca

6. minut - trojka Holinsa za najveću prednost crveno-belih - 16:11, potom i trojka Amerikanca Vajta za - 19:13

5. minut - trojka kapitena Mege Cerovine za prvo vođstvo gostiju - 10:11

KK Crvena zvezda
foto: Starsport

4. minut - Poeni Kalinića, za novo vođstvo Zvezde - 10:8

2. minut - Rudan postiže prve poene za Megu

1. minut - utakmica je u dvorani "Aleksandar Nikolić" je počela, prvi napad imaju crveno-beli, kalinić postiže prve poene u Košarkaškoj ligi Srbije

KK Crvena zvezda
foto: Starsport

Crveno-beli su u prvoj utakmici deklasirali Megu sa 114:78. Međutim, Mega je u drugom susretu napravila iznenađenje i slavila 77:70, pa će se drugi finalista ovogodišnje Košarkaške lige Srbije odlučiti u majstorici u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Sudije su: Glišić, Jevtović i Arsenijević.

FMP je već izborio plasman u finale i to bez borbe, budući da je Partizan odlučio da odustane od takmičenja nezadovoljan propozicijama.

- Očekujem da u trećoj utakmici odigramo potpuno drugačije i mnogo bolje nego što je to bilo u nedelju - kartko je najavio odlučujući susret trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Trener Mege Vladimir Jovanović je poželeo da se ponovi druga utakmica.

- Ne postoji posebna priprema za majstoricu protiv Crvene zvezde, sve što bismo dodatno rekli bi moglo da stvori kontraefekat našoj mladoj ekipi. Moja uloga se sastoji u tome da im objasnim da je to utakmica kao i svaka druga, isti je teren, ista su pravila i posle tog uvodnog emotivnog naboja koji će sigurno da postoji kao što je postojao i na prethodnoj utakmici. Voleo bih da odigraju taj meč kao što su odigrali i prethodni. Očekujem tešku utakmicu, ali i da budemo pravi, da se naš rad vidi na terenu, bez obzira na krajnji rezultat - rekao je Jovanović.

Inače, Mega je klub za koga se veruje da iza njega stoji vodeći evropski košarkaški menadžer Miško Ražnatović. On je pravo iz Mege u NBA ligu odveo dvostrukog uzastopnog MVP igrača najjače košarkaške lige na svetu Nikolu Jokića, superstara Denver Nagetsa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track