SLATKE MUKE! KOGA LI ĆE PEŠIĆ POZVATI? Ovo je Kurirov tim za Evrobasket, da li se slažete?
Foto: Shutterstock, Kurir

Idemo, Orlovi!

SLATKE MUKE! KOGA LI ĆE PEŠIĆ POZVATI? Ovo je Kurirov tim za Evrobasket, da li se slažete?

Košarka -

Nakon odluke Nikole Jokića da obuče dres Srbije, košarkaška euforija u našoj zemlji dosegla je vrhunac.

Oni koji su do juče žestoko kritikovali Somborca, sada ga dižu u nebesa, a svetske kladionice nas proglašavaju favoritom za zlato na Evropskom prvenstvu!

Svetislav Pešić
foto: Starsport

Ali nije baš sve tako ružičasto za selektora Svetislava Pešića. Ako je Nikola Jokić najbolja moguća vest, onda je Bogdan Bogdanović najgora. Standardni starter, naš najubojitiji bek šuter, propustiće, nažalost, Evrobasket zbog operacije kolena i dugog perioda rehabilitacije.

Nikola Jokić
foto: Starsportphoto

Svakako da Pešić može da se pohvali nečim što nema niko - na Evropskom prvenstvu imaće u timu trojicu MVP igrača: Nikolu Jokića, najkorisnijeg igrača NBA lige, Vasilija Micića, najboljeg pojedinca fajnal-fora Evrolige, i Miloša Teodosića, MVP finala Evrokupa. Očigledno, pozicije pleja i centra su nam jaka strana, a šta je sa ostalim mestima u ekipi i od kojih igrača Pešić uopšte može i da sastavi tim?

košarkaši, Donguan, Kina 2019, Kina, Svetsko prvenstvo, Srbija, Argentina, Vasilije Micić
foto: Dado Đilas

Micić i Teodosić čine sjajnu plejmejkersku liniju, u ovom segmentu može da pomogne i Aleksa Avramović, koji je ove sezone u Partizanu provodio mnogo vremena na "kecu". Ognjen Jaramaz je imao solidnu sezonu u Bajernu, pa treba računati i na njega.

Miloš Teodosić
foto: Starsport©

Ko će zameniti Bogdanovića na beku šuteru, sada se nameće kao glavno pitanje. Ovde u prvi plan iskaču imena Nemanje Nedovića i Marka Gudurića. Obojica su kuburila sa povredama, ali igrama u Panatinaikosu i Fenerbahčeu se nameću kao najrealnije opcije. Tu je već pomenuti kombo bek Avramović i uvek raspoloženi strelac Danilo Anđušić.

košarkaši, Donguan, Kina 2019, Kina, Svetsko prvenstvo, Srbija, Argentina, Marko Gudurić
foto: Dado Đilas

Krilna pozicija je zacementirana za Nikolu Kalinića, za koga je i Pešić rekao da mu je najvažniji igrač. Vladimir Lučić i te kako zaslužuje mesto, ali sve zavisi od stanja njegovog tela. Ognjen Dobrić je pokazao fantastičnu formu, posebno u plej-ofu ABA lige.

Nemanja Bjelica
foto: @starsport

Problem nam je krilni centar - imamo "profesora" Nemanju Bjelicu. Luka Mitrović po igrama ove sezone zaslužuje poziv, ali da li može da izdrži dodatne napore posle teške sezone? Dobro bi mogli da pomognu Dejan Davidovac i Alen Smailagić, a nameće se i Aleksej Pokuševski.

Boban Marjanović
foto: Starsport©

Što se tiče centara - Nikola Jokić je neprikosnoven, Boban Marjanović će sigurno biti drugi "toranj", a uz Nikolu Milutinova, reklo bi se da je to - to.

Kurirov izbor za Evrobasket

Plejmejkeri

Vasilije Micić (Efes)

Miloš Teodosić (Virtus)

Bekovi

Marko Gudurić (Fenerbahče)

Nemanja Nedović (Panatinaikos)

Opcija: Aleksa Avramović (Partizan)

Krila

Nikola Kalinić (C. zvezda)

Vladimir Lučić (Bajern)

Ognjen Dobrić (C. zvezda)

Krilni centri

Nemanja Bjelica (Golden Stejt)

Aleksej Pokuševski (Oklahoma)

Opcija: Luka Mitrović (C. zvezda)

Centri

Nikola Jokić (Denver)

Boban Marjanović (Dalas)

Nikola Milutinov (CSKA)

Kurir sport / P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track