REAL IMA MEČ-LOPTU ZA PRVAKA ŠPANIJE: Mirotić podbacio u Madridu, košarkaši "kraljevskog kluba" nadomak titule!
Foto: Profimedia

sudar titana

REAL IMA MEČ-LOPTU ZA PRVAKA ŠPANIJE: Mirotić podbacio u Madridu, košarkaši "kraljevskog kluba" nadomak titule!

Košarka -

Madridski Real je pred svojim navijačima bio dominantan, trijumfovao je sa ubedljivih 81:66 i poveo sa 2:1 u finalnoj seriji, pa ga još samo jedan trijumf deli od šampionske titule. Prve dve utakmice u Barseloni, završene su sa po jednom pobedom oba tima.

Real je sve vreme kontrolisao utakmicu, imao rezultatsku prednost koja se postepeno uvećavala. Kada je početkom poslednje deonice domaći tim poveo sa 72:53, postalo je jasno da će "kraljevski klub" steći prednost, pogotovo što Barselona nije mogla da se osloni na Nikolu Mirotića koji je odigrao jedan od svojih najslabijih mečeva u sezoni.

Argentinac Gabrijel Dek je sa 14 poena bio najefikasniji u Realu, Fabijan Kozer je dao 13, Ljulj i Tavares po 10 poena, a Poarije se istakao sa deset skokova. U domaćem timu debitovao je mladi Ndiaje koji je na samom kraju meča pogodio svoj prvi šut na ovoj utakmici.

U ekipi Barselone Kjurik bolji od ostalih sa 15 poena, Kalates je upisao 10, uz šest asistencija, a Mirotić se zaustavio na za njega skromnih devet poena i dva skoka za 26 minuta igre.

Četvrta utakmica igraće se u nedelju od 18 časova i biće to prva ''meč-lopta'' za Real u borbi za titulu prvaka Španije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track