UGAŠENA JE SVAKA NADA NAVIJAČA ZVEZDE - RADONJIĆ JE ZVANIČNO TRENER PANATINAIKOSA! Trofejni stručnjak 2 godine na klupi Atinjana
Foto: Pritnscreen

gotovo

UGAŠENA JE SVAKA NADA NAVIJAČA ZVEZDE - RADONJIĆ JE ZVANIČNO TRENER PANATINAIKOSA! Trofejni stručnjak 2 godine na klupi Atinjana

Košarka -

Saga je završena - Dejo se seli u Atinu

Dejan Radonjić će naredne sezone predvoditi trofejni grčki klub Panatinaikos!

Sada već bivši trener Zvezde potpisao je ugovor na jednu sezonu sa opcijom produžetka na još jednu, ukoliko obe strane budu zadovoljne saradnjom.

"Veoma sa sam srećan i uzbuđen što sam deo velike familije Panatinaikosa, jedan od najbitnijih klubova u Evropi. Želim da zahvalim ljudima u klubu za ukazano poverenje, to znači. Sve nas čeka veliki posao i uveren sam da zajedno možemo da uradimo velike stvari u skladu sa renomeom Panatinaikosa", rekao je Radonjić za zvaničan sajt kluba.

Odlazak trofejnog stručnjaka je ozbiljan udarac za crveno-bele. Nakon neverovatne sezone, osvajanja triple krune, navijači su verovali da će Radonjić ostati trener Zvezde i naredne sezone, međutim, Dejo je odlučio da promeni sredinu.

Radonjić je ostavio neizbrisiv trag u Zvezdi. Osvojio je pet pehara u ABA ligi, isto toliko puta je bio i šampion Srbije, ali i šampion Kupa naše zemlje. Sve to za šest sezona na klupi crveno-belih, čime je zasluženo postao najbolji trener u istoriji Crvene zvezde.

Trenersku karijeru Radonjić je počeo u Budućnosti, posle toga je usledio njegov prvi mandat u Crvenoj zvezdi 2013. - 2017. godine. Od 2018. do 2020. bio je prvi trener Bajern Minhena, a onda je usledio povratak u Crvenu zvezdu.

Trofeji:

- 5 puta šampion ABA lige

- 5 puta šampion Srbije

- 7 puta šampion Crne Gore

- 5 puta osvajač Kupa Radivoja Koraća

- 6 puta osvajač Kupa Crne Gore

- 2 puta šampion Nemačke

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track