NE SMEM NI DA ZAMISLIM ŠTA BI BILO DA SMO IGRALI PROTIV SRBIJE: Političar u Sloveniji uvredio SRPSKO POREKLO Dončića i Dragića?
Foto: FIBA

NEKOREKTNO

NE SMEM NI DA ZAMISLIM ŠTA BI BILO DA SMO IGRALI PROTIV SRBIJE: Političar u Sloveniji uvredio SRPSKO POREKLO Dončića i Dragića?

Košarka -

Bivši ministar unutrašnjih poslova Slovenije, Aleš Hojs, izazvao je burnu reakciju javnosti u toj zemlji nakon komentara kojim je uvredio Slovence srpskog porekla.

Košarkaška reprezentacija Slovenije razbila je Hrvatsku u prepunoj dvorani "Stožice" u Ljubljani, a taj meč je bio i oproštaj Gorana Dragića od nacionalnog tima.

Hojs je na društvenoj mreži Tviter poručio da je dobro što protivnik nije bila Srbija, podsećajući da su na nedavno odigranoj fudbalskoj utakmici u Ljubljani "orlovi" imali veliku podršku sa tribina.

"Izbor Gorana Dragića i naših košarkaša da na svom terenu odigra oproštajni meč protiv Hrvatske je odličan izbor. Ne smem da pomislim šta bi bilo da je u pitanju Srbija i da li bi, kao na meču fudbalera u Stožicama, više od polovine gledalaca navijalo za Srbiju i mahalom jugoslovenskim zastavama", napisao je Hojs.

Luka Dončić, Slovenija
foto: FIBA

To se nije dopalo mnogima, a njegovo mišljenje je komentarisano i osuđeno na portalu "Ekipa".

"Oproštajna utakmica Gorana Dragića je divan praznik slovenačke košarke tokom kojeg smo svi tražili superlative. Aleš Hojs je, naravno, uspeo da pronađe drugačiji aspekt. U tvitu koji ne želimo ni da prepisujemo jer je toliko neprimeren u trenutku slovenačke sporske euforeje, jednostavno je pokazao koliko loših misli ima ovaj čovek.

Nikome nije jasno da li (srećom) bivši ministar unutrašnjih poslova shvata da je, pored svih ostalih neprikladnosti koje takva poruka ima, pre svega uvredio slovenačke građane srpske nacionalnosti ili srpskog porekla. To su između ostalih Goran Dragić, njegov brat Zoran, superzvezda Luka Dončić, Aleksej Nikolić, selektor Aleksandar Sekulić i tako dalje i tako dalje", navedeno je na sajtu "Ekipa".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track