DONČIĆ UNIŠTIO HRVATSKU U LJUBLJANI: Slovenija pobedila sa 28 razlike, nisu pomogle ni NBA zvezde! Luka dominirao pa uzeo mikrofon
Foto: FIBA

KVALIFIKACIJE

DONČIĆ UNIŠTIO HRVATSKU U LJUBLJANI: Slovenija pobedila sa 28 razlike, nisu pomogle ni NBA zvezde! Luka dominirao pa uzeo mikrofon

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Slovenije razibla je Hrvatsku u prepunoj dvorani "Stožice" u Ljubljani rezultatom 97:69.

Fenomenalnu utakmicu je odigrao Luka Dončić, ubedljivo najbolji košarkaš Slovenije koji je razbio Hrvate i bio jako blizu tripl-dabl učinku.

U večeri u kojoj je reprezentacija Srbije doživela poraz na gostovanju Letoniji, košarkaš Dalasa je utakmicu završio sa 21 poenom, 10 asistencija i osam skokova i dve ukradene lopte. Za nešto više od 30 minuta provedenih u igri, stigao je do indeksa korisnosti - 28.

Njegovo dobro raspoloženje su podržali i saigrači, pa je Goran Dragić dodao 19, a Majk Tobi 16 poena.

U Hrvatskoj se istakao Mario Hezonja sa 22 poena, devet skokova i šest asistencija, a NBA igrači, Ivica Zubac (14 poena, sedam skokova i četiri asistencija) i Bojan Bogdanović (13 poena), nisu mogli da spreče ubedljiv poraz.

Prva četvrtina je odredila pravac u kojem će ostatak meča ići. Ona je završena rezultatom 33:8, a u nastavku meča gosti nisu mogli da se oporave.

Posle pet utakmice, Hrvatska je poslednja na tabeli sa jednom pobedom i četiri poraza, dok je Slovenija trenutno na učinku od tri pobede i dva poraza.

Na kraju utakmice je viđena zanimljiva scena.

Luka DOnčić, Goran Dragić
foto: Printskrin

Dončić je uzeo mikrofon u ruke i uz pomoć publike pozdravio Gorana Dragića koji je odigrao poslednju utakmicu u dresu reprezentacije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track