BERBA MEDALJA U MALAGI: Veterani pokupili zlato, srebro i bronzu na Evropskom prvenstvu u košarci
Foto: Privatna Arhiva

VELIKI USPEH

BERBA MEDALJA U MALAGI: Veterani pokupili zlato, srebro i bronzu na Evropskom prvenstvu u košarci

Košarka -

Stojanović, Sarjanović, Rašinac i drugovi zlatni, Zorkić i saigrači srebrni, ekipa Кijanovića i Drobnjaka se okitila bronzom.

Srbija je postigla sjajan rezultat na 11. Fimba Evropskom prvenstvu veterana u košarci koje se održalo u Malagi. Od četiri naša tima, tri su se okitila medaljama.

Najveći uspeh postigli su najstariji. „Večiti dečaci” u kategoriji „65 plus” u finalu su savladali vršnjake iz Italije i postali prvaci Starog kontinenta. Osvajači zlata su Stojanović, Sarjanović, Rašinac, Petrović, Arsenović, Janković, Maksimović, Prodanović, Hinić i Bošković.

veterani
foto: Privatna Arhiva

Za razliku od njih ekipa u kategoriji 55 plus nije uspela da savlada Azure u završnoj predstavi. Srebro su osvojili Zorkić, Terek, Projović, Lazović, Cvrkota, Кnežević, Prljević, Lukić, Tomić, Stevanov i Baošić.

veterani
foto: Privatna Arhiva

Dve naše ekipe su igrale u kategoriji preko 45 godina. Srbija A u sastavu Radenković, Piperski, Đaković, Кijanović, Jović, Stojanović, Sarajlić, Maksimović, Đoković, Drobnjak i Radulović je pobedom nad Španijom osvojila bronzano odličje.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track