ŠTA SE DEŠAVA SA KALINIĆEM? Barselona se pohvalila da je kupila PRAVA NA SRBINA, Zvezda mu nudi BOLJI UGOVOR od Katalonaca
Foto: Starsport

ČEKA SE RASPLET

ŠTA SE DEŠAVA SA KALINIĆEM? Barselona se pohvalila da je kupila PRAVA NA SRBINA, Zvezda mu nudi BOLJI UGOVOR od Katalonaca

Košarka -

Košarkaški klub Barselona oglasio se saopštenjem o situaciji sa Nikolom Kalinićem.

Otkako je završena košarkaška sezona priča se da španski klub želi da dovede najboljeg igrača Crvene zvezde, a Katalonci su sada to i potvrdili.

Barselona je objavila da je kupila prava na Kalinića od Valensije i izgleda da je sada samo na košarkašu da odluči da li želi da nastavi karijeru u ekipi koja je prošle sezone igrala finale Evrolige i Endesa lige.

"Klub se dogovorio sa Valensijom o transferu prava na Nikolu Kalinića. Klub sada ima prednost i pravo na srpskog košarkaša ukoliko on odluči da se vrati u Endesa ligu", navedeno je na sajtu Barselone.

Sa druge strane, na Malom Kalemegdanu pokušavaju da zadrže reprezentativca Srbije po svaku cenu. Prema informacijama "Sport kluba", Zvezda je Kaliniću ponudila finansijski bolji ugovor od onoga što bi košarkaša sačekalo u Barseloni, pa još uvek postoji šansa da on ovog leta ne napusti Beograd.

Podsetimo, Kalinić je u Crvenoj zvezdi igrao i u sezoni 2014/15, nakon čega je pet godina proveo u Fenerbahčeu i jednu u Valensiji.

Prošle sezone je u proseku beležio 12,6 poena, 3,9 skokova, 3,4 asistencije i jednu ukradenu loptu po utakmici u Evroligi, dok je u ABA ligi imao 11,4 poena, 3,5 skokova, 3,3 asistencije po utakmici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track