NEVEROVATNA PRIČA POZNATOG KOŠARKAŠA: Srušio se u kupatilu tokom Olimpijskih igara, život mu se pretvorio u PAKAO, a sad se vraća
Foto: EPA/David Maxwell

BORAC

NEVEROVATNA PRIČA POZNATOG KOŠARKAŠA: Srušio se u kupatilu tokom Olimpijskih igara, život mu se pretvorio u PAKAO, a sad se vraća

Košarka -

U Tokiju se teško povredio i to u kupatilu...

Poznati australijski košarkaš Eron Bejns (35), pokušaće da se vrati u NBA ligu godinu dana nakon što je doživeo bizarnu, ali tešku povredu tokom Olimpijskih igara u prestonici Japana.

Bejns je pao u kupatilu timske svlačionice tokom utakmice Australije protiv Italije zbog čega je propustio ostatak takmičenja.

Centar je doživeo povredu vrata protiv Italijana, a kada je otišao u svlačionicu, tačnije u kupatilo svlačionice reprezentacije Australije, okliznuo se i doživeo tešku povredu.

On je određeno vreme proveo bez svesti, a kada se probudio nije mogao da se osloni na noge. Prebačen je hitno u bolnicu, a pregledi su pokazali da košarkaš ima unutrašnje krvarenje koje je vršilo pritisak na njegovu kičmu.

Dva meseca Australijanac uopšte nije mogao da hoda, boravio je u bolnicama u Tokiju i Brizbejnu gde je učio da ponovo pravi korake, a na kraju je uspeo potpuno da se oporavi.

Nešto manje od godinu dana nakon Olimpijskih igara on pokušava da se vrati u NBA ligu i ovog leta će u Las Vegasu trenirati sa nekoliko ekipa iz najjače lige na svetu.

Bejns je u karijeri igrao za Lijetuvos Ritas, Oldenburg, Ikaros i Olimpiju pre nego što je otišao u SAD.

U NBA ligi je bio član San Antonija sa kojim je stigao i do šampionskog prstena, Detroita, Bostona, Finiksa, a u trenutku povrede je igrao za Toronto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track