OVAJ AMERIKANAC JE PLAĆENIJI OD NIKOLE JOKIĆA: Prva zvezda Portlanda zarađuje nestvarno veliki NOVAC, da li je realno?!
Foto: Profimedia

spektakularno

OVAJ AMERIKANAC JE PLAĆENIJI OD NIKOLE JOKIĆA: Prva zvezda Portlanda zarađuje nestvarno veliki NOVAC, da li je realno?!

Košarka -

Demijan Lilard od dolaska u NBA ligu igra za samo jedan klub

Nikola Jokić potpisao je petogodišnji ugovor sa Denver Nagetsima vredan više od 260 miliona dolara. Međutim, Srbin nije najplaćeniji igrač u NBA ligi.

Nemanja Bjelica, Demijan Lilard
foto: Profimedia

Tu titulu drži Demijan Lilard, košarkaš Portlanda. Najbolji igrač kluba iz Oregona produžio je ugovor sa klubom na još dve godine, po kojem će zarađivati neverovatnih 60.000.000 dolara godišnje.

Da podsetimo, Nikola Jokić godišnje zarađuje 52.000.000 dolara, što je Demijena Lilarda izbacilo na prvo mesto. Šestostruki učesnik "Ol-stara" već deset godina igra za Portland, ali je bio daleko od šampionskog prstena.

Demijan Lilard
foto: Profimedia

Demijan Lilard (31) imao je ponude drugih klubova, jer je postao slobodan agent. Međutim, sjajni plejmejker odlučio je da ostane u Portlandu u kojem igra od dolaska u NBA ligu.

Lilard je u Trejlbeljzerse došao 2012. godine kao šesti pik na draftu, bio je izabran za rukija sezone, 2018. godine bio je u idealnoj petorci, nikada MVP. Fascinantno je da je u devet od deset NBA sezone ubacivao preko 20 poena po meču, uz prosek od 24,6 poena u karijeri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track