PEŠIĆ ODREDIO KANDIDATE ZA EVROPSKO PRVENSTVO! Spisak od 22 igrača je MOĆAN, ali fale dva VELIKA IMENA!
Foto: @starsport

JAKA EKIPA

PEŠIĆ ODREDIO KANDIDATE ZA EVROPSKO PRVENSTVO! Spisak od 22 igrača je MOĆAN, ali fale dva VELIKA IMENA!

Košarka -

Selektor Srbije Svetislav Kari Pešić odredio je kandidate za predstojeće kvalfikacione prozore u avgustu i kasnije za Evropsko prvenstvo koje se održava u septembru.

Na dugo čekanom spisku nalaze 22 igrača, koje predvodi najbolji igrač Srbije i dvostruki uzastopni MVP NBA lige Nikola Jokić.

Spisak deluje odlično, ali na njemu fale dva velika imena - Bogdan Bogdanović koji je nedavno operisan, kao ni Bobana Marjanovića koji je igrao na prethodnim utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Kandidati su: Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić, Miloš Teodosić.

Kako je navedeno na sajtu KSS-a muška „A” reprezentacija Srbije pred sobom ima nove važne izazove u avgustu i septembru, a prve zvanične utakmice srpski nacionalni tim će odigrati 25. avgusta protiv Grčke na domaćem terenu, odnosno 28. avgusta protiv Turske u Turskoj.

Navedene utakmice predstavljaju početak druge faze kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. U novoformiranoj grupi, Letonija, Belgija i Srbija su se pridružile Turskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj u borbi za jedno od tri mesta na planetarnom šampionatu.

Nakon toga, srpski nacionalni tim će se takmičiti na Evropskom prvenstvu.

„Orlovi” će šampionat započeti u D grupi, čije će se utakmice igrati u Pragu. Rivali tima Srbije će biti Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track