IGRAO JE ZA ZVEZDU, A SMRT GA JE ZATEKLA U 27. GODINI: Misterija smrti čoveka koga je Srbija preko noći zavolela
Foto: Profimedia

na današnji dan

IGRAO JE ZA ZVEZDU, A SMRT GA JE ZATEKLA U 27. GODINI: Misterija smrti čoveka koga je Srbija preko noći zavolela

Košarka -

Danas se navršavaju tačno dve godine od tragične i prerane smrti nekadašnjeg centra Crvene zvezde i FMP-a Majkla Odža.

Majkl Odžo je rođen 07.01.1993. godine u Lagosu u Nigeriji, a u Srbiju je došao 2017, kada je profesionalnu karijeru počeo u FMP-u (sezona 2017-2018). Pohađao je poznati koledž Florida Stejt.

Dres Crvene zvezde obukao je prvi put pred početak sezone 2018-2019. Tokom dve sezone, noseći ponosno crveno-beli dres sa brojem 50 osvojio je srca svih Zvezdaša i dobronamernih ljubitelja košarke u našoj zemlji, navela je Crvena zvezda na zvaničnom sajtu i dodao:

- Sa crveno-belima je tokom dve sezone osvojio tri trofeja. Prvo je 2018. godine uzeo Superkup ABA lige, a potom 2019. godine ABA ligu i Superligu Srbije. Osim svoje dominantne pojave Majk koji je bio visok 216 centimetara i težak 147 kilograma, bio je ljubimac navijača zbog svoje prostodušnosti i osmeha.

Majkl Odžo
foto: Starsport©

- Tokom pandemije virusa korona bio je jedan od retkih stranih košarkaša koji je ostao u Srbiji u kojoj je planirao i da živi nakon završetka igračke karijere.

- Iznenadna i šokantna smrt Majkla Odža duboko je pogodila sve: igrače, trenere, menadžment i upravu kluba u kome je bio prihvaćen od prvog dana, i koji je prihvatio kao svoj.

- U trenutku smrti koja ga je zadesila u Beogradu, imao je samo 27 godina, a svi detalji njegove smrti tokom treninga i dalje nisu poznati...

- Sahranjen je tokom septembra 2020. godine u rodnom Lagosu.

Majkl Odžo (1993 – 2020)

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track