SRBIJA STREPI ZBOG NJIH, SELEKTOR IMA GLAVOBOLJU: Šta se dešava sa Nedovićem i Bjelicom? Kakve su prognoze? Hoće li na EP?
Foto: @starsport, Dado Đilas

dva upitnika

SRBIJA STREPI ZBOG NJIH, SELEKTOR IMA GLAVOBOLJU: Šta se dešava sa Nedovićem i Bjelicom? Kakve su prognoze? Hoće li na EP?

Košarka -

Polako se naziru konture tima srpskih košarkaša za Evropsko prvenstvo. Selektor Svetislav Pešić manje-više zna kojih 12 igrača će povesti na Šampionat, ima dilemu vezanu samo za spremu Nemanje Nedovića i Nemanje Bjelice.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

Njihov status i značaj za nacionalni tim nisu nepoznanica za čuvenog Karija, već povrede koje su zaradili posle okupljanja nacionalnog tima. Iskustvo i znanje koje imaju Nemanja Nedović i Nemanja Bjelica bili bi od velike važnosti za Srbiju na Evropskom prvenstvu. Opet, poznavajući iskusnog stratega kakav je Svetislav Pešić sasvim je izvesno da oni neće ići na Šampionat, ukoliko ne budu 100 odsto zdravi.

Otuda i oprez srpskog selektora da ih izostavi sa spiska igrača koji neće igrati u kvalifikacijama za SP 2023. protiv Grčke. Njihov status biće poznat do kraja nedelje. Ukoliko ne budu na spisku putnika za meč protiv Turske, onda postoje male šanse da Nedović i Bjelica igraju na Evropskom prvenstvu.

Nemanja Nedović
foto: Starsport

Nemanja Nedović imao je sjajnu sezonu u Panatinaikosu, koja je bila protkana pauzama zbog povreda kolena i članka. Ovog leta se vratio u Crvenu zvezdu posle deset godina, sa velikim ambicijama u Evroligi i ABA ligi.

Nemanja Bjelica takođe je imao savršenu takmičarsku godinu, u kojoj je sa Golden stejtom osvojio NBA titulu. Po isteku ugovora vratio se u Evropu i nedavno potpisao za Fenerbahče, za milionski ugovor, gde će igrati sa zemljakom Markom Gudurićem.

Nemanja Bjelica
foto: Starsport

Srbija će na Evrobasketu igrati od 1. do 18. septembra, a grupnoj fazi Pešićev tim nalazi se u D grupi u Pragu, sa Izraelom, Holandijom, Finskom, Poljskom i Češkom.

Svetislav Pešić pored dvojice Nemanja, Nedovića i Bjelice, na spisak od 12 igrača za meč protiv Grčke nije uvrstio Filipa Petruševa iz Crvene zvezde i Borišu Simanića iz Saragose. Njih dvojica imala su najmanju minutažu tokom pripremnih utakmica, pa je izvesno da neće ići na Evropsko prvenstvo.

Filip Petrušev
foto: Starsport

Ukoliko se oporave od povreda Nemanja Nedović i Nemanja Bjelica, onda neko od 12 igrača sa meča protiv Grčke neće putovati na EP. Prema svemu prikazanom, to bi mogli da budu Vanja Marinković i Marko Jagodić-Kuridža.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track