JOKIĆ SVE NAS ČINI 50 POSTO BOLJIM! Bogdan otvoreno o kvalifikacijama, očekivanjima na Evrobasketu i igri Karijeve Srbije!
Foto: Marina Lopičić

očekivanja

JOKIĆ SVE NAS ČINI 50 POSTO BOLJIM! Bogdan otvoreno o kvalifikacijama, očekivanjima na Evrobasketu i igri Karijeve Srbije!

Košarka -

Srpski košrkaš Bogdan Bogdanović govorio je reprezentaciji Srbije, kvalifikacijama za Mundobasket i izneo svoja predviđanja pred start Evropskog prvenstva.

Bogdan zbog operacije kolena nije bio u mogućnosti da nastupa za reprezentaciju ovog leta, ali je ponosno ističe da se oseća kao deo tima.

"Krivo mi je što nisam tu. Deo sam tima, ali ne mogu da igram. To mi je najžalije, ali šta je tu je. Navijamo svi, ubacujemo se u ulogu navijača i nadamo se da će prvo da pobede Turke, pa ćemo posle razmišljati o Evropskom prvenstvu", rekao je Bogdan na otvaranju svog košarkaškog kampa na Kalemegdanu.

Bodan je uživo u Areni pratio košarkaški spektakl između Srbije i Grčke i oduševljen je igrom Nikole Jokića.

"Naš napad je neverovatan sa Jokićem koji dominira u svakom pogledu. Znamo da oni njega moraju da udvajaju i da on mnogo lako nalazi igrače. Mi ćemo ubaciti te šuteve. Oko njega su svi bolji 50 odsto. Samo moramo da popravimo odbranu u tranziciji i izgubljene lopte."

Srbija u nedelju od 19 časova u Istanbulu igra igra protiv Turske izuzetno važan meč u kvalifikacijama za Mundobasket.

"Po nekoj mojoj matematici, mislim da nam je utakmica sa Turskom ključna. Oni takođe imaju mlad tim koji voli da igra brzo. Bolji su kod kuće, tako da svakako moramo da popravimo defanzivnu tranziciju i da manje gubimo loptu", ističe Bogdanović koji organizuje kamp u saradnji sa Adidasom.

Slovenija prvi favorit

Bogdan otkrio i ko po njegovom mišljenju najveći favoriti na predstojećem Evrobasketu.

"Po mom mišljenju, Slovenija je sa Lukom Dončićem prvi favorit na Evrobasketu. EP je uvek komplikovanije za osvajanje medalja jer nema slabih ekipa. Tu su uobičajeni favoriti – Francuska je izuzetno jaka, Litvanci mogu da budu veoma nezgodni, a tu je naravno i Grčka. Mislim da mi igramo jako lepu košarku i da smo među favoritima za medalju. Lopta lepo ide, a Joka sve nas čini 50% boljim", ističe popularni Bogi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track