REŠAVAMO ISTORIJSKU DILEMU! ŠTA SRBE VIŠE ZANIMA - KOŠARKA ILI FUDBAL: Koje od dva VELIKA takmičenja je vama GLAVNO? (ANKETA)
Foto: Starsport©, Kenzo Tribouillard / AFP / Profimedia

VELIKA ANKETA KURIRA

REŠAVAMO ISTORIJSKU DILEMU! ŠTA SRBE VIŠE ZANIMA - KOŠARKA ILI FUDBAL: Koje od dva VELIKA takmičenja je vama GLAVNO? (ANKETA)

Košarka -

Kurir pokreće veliku anketu, sa ciljem da konačno dobijemo odgovor na pitanje šta Srbe više zanima: košarka ili fudbal, Evrobasket ili Mundijal?

Radi se o dva najveća ovogodišnja takmičenja, u kojima Srbija ima velike ambicije. Košarkaši predvođeni dvostrukim uzastopnim MVP igračem Nikolom Jokićem su glavni favoriti za zlato, dok su i velika očekivanja od fudbalera, pogotovo što su se izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija na impresivan način direktno plasirali na Svetsko prvenstvo u Kataru, pobedom protiv velikog favorita Portugala u Lisabonu.

Selektor košarkaša Svetislav Pešić je napravio moćan tim, koji je to pokazao nedavnim veoma važnim pobedama protiv Grčke u Beogradu i u Istanbulu nad Turskom, u kvalifikacijama za Mundobasket.

Uz dominantnog i gotovo nezadrživog Jokića, najboljeg igrača Evrolige Vasilija Micića i ostale asove Orlova pod obručima, s pravom pucamo na tron na Evrobasketu, pa otuda i velika euforija kod navijača Srbije pred početak Evropskog prvenstva. Uostalom, u Evropi i svetu smo poznati i kao "zemlja košarke".

Slično je i sa fudbalerima, jer selektor Stojković, kome pripadaju najveće zasluge za srpski nacionalni fudbalski bum, ima velike adute koji blistaju u najjačim evropskim ligama.

Dušan Vlahović je usamljen na čelu liste strelaca u italijanskoj Seriji A, Aleksandar Mitrović i u Premijer ligi nastavlja da rešeta, a za Fulam je ukupno postigao 101 gol, dobro je krenuo i novi centarfor Fiorentine Luka Jović, Sergej Milinković-Savić nastavlja sa odličnim partijama u Laciju, Filip Kostić se iz Ajntrahta iz Frankfurta pridružio Vlahoviću u Juventusu... Sigurno je da Orlovi imaju tim za izuzetno visoke domete, a kada počne šampionat u kataru atmosfera u Srbiji će sigurno biti dovedena do usijanja.

Dakle, čekamo odgovor u velikoj anketi Kurira: Čemu se više radujete, Evrobasketu ili Mundijalu, ili podjednako iščekujete oba ova velika događaja.

1 / 9 Foto: Starsport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track