JOKIĆ SE VRATIO NAJVEĆOJ LJUBAVI! Evo koliko je srpski SUPERSTAR izdvojio novca za tri nova ljubimca kupljena u Italiji (VIDEO)
Foto: Nemanja Nikolić, Twitter

odlična kupovina

JOKIĆ SE VRATIO NAJVEĆOJ LJUBAVI! Evo koliko je srpski SUPERSTAR izdvojio novca za tri nova ljubimca kupljena u Italiji (VIDEO)

Košarka -

Kupovina na aukciji ITS obavljena posredstvom šampiona Evrope među vozačima kasača, Italijana Alesandra Goćadora, koji je u Pragu na Evrobasketu bodrio Nikolu

Najbolji srpski košarkaš i dvostruki uzastopni MVP igrač NBA lige Nikola Jokić je preranu eliminaciju Srbije sa Evrobasketa odlučio da preboli kupovinom kvalitetnih konja za kasačke trke. Očigledno, da je u utehu brzo pronašao u svojoj velikoj ljubavi.

On je potrošio 143.000 evra za tri trkačka grla na ITS aukciji jarliga (jednogodišnjaka), održanoj u ponedeljak i u utorak u mestu Busto Arsicio (provincija Vareze, region Lombardija), 35 kilometara severno od Milana. Konja po imenu Fatu di Pođo kupio je za 42.000 evra, žensko grlo Folia Vinda za 47.000, a najskuplji je bio Farid Mil, koji ga je koštao čak 54.000 evra.

To i ne čudi, jer ovaj jarling vodi poreklo od vodećeg američkog pastuva Maskl Hila, čiji "skok" vredi oko 25.000 dolara!

Nikola Jokić je veoma blizak prijatelj sa novim šampionom Evrope među vozačima kasača, Italijanom Alesandrom Goćadorom, po čijem izboru je i obavljena kupovina.

Nikola Jokić
foto: UKSS

Kako Kurir saznaje, Goćadoro je sa prijateljima nedavno bio u Pragu, pruživši podršku Nikoli Jokiću i reprezentaciji Srbije u grupnoj fazi Evrobasketa. Još nije poznato, da li će Jokićevi jarlinzi ostatiti u Italiji u trening kampu kod Goćadora ili će odmah biti prebačeni u štalu "Drim kečer" u Somboru. Goćadoro je ove godine bio u sulkama Jokićevog petogodog kastrata Breno Laumara, s kojim je trijumfovao na hipodromu u Somboru.

Najskuplji konj na dvodnevnoj aukciji je plaćen 210.000 evra (kao kupac naveden Gaetano Pecone), a na severu Italije na prodaju su bila ukupno 294 grla.

Transfer Markovića "iz galopa u kas"

U Budimpešti je u nedelju tokom dodele nagrada pobednicima u glavnoj kasačkoj trci bio i Dragoljub Marković, vlasnik ergele Surčin, najveće privatne na zapadnom Balkanu i to tik uz prvog čoveka hipodroma "Kinčem park" Ištvana Peča. Navodno, Marković se raspitivao i za cene kasača, tako da nije nemoguće da uskoro dođe do njegovog transfera "iz galopa u kas", pogotovo što se priča i da su padoci za konje u ergeli Surčin preorani!

Dragoljub Marković
foto: Kinčem park

Marković je bio gost Džona Butsmana, suvlasnika holandsko-švedske štale Boko, čiji je devet godina stari kasač Garet Boko (vozač Jap van Rijn), pobedio u glavnoj trci "Maršal Jozef" (1800 metara, autostart, 9 miliona forinti - 22.500 evra), uz pobedničko vreme 1:12,7 prosečno po kilometru. Garet Boko je bio favorit na totalizator kladionici (kvota 1,9), a posle ove pobede odlazi kao pastuv u mađarsku ergelu Radehaza. U treningu je bio kod Gorana Zolnaija, a kao vlasnik se vodi štala porodice Tišma iz Zmajeva.

Kurir sport/ L.D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track