LEVANDOVSKOM PRESEO POVRATAK KUĆI: Bajern kaznio promašaje Barselone, Tadićev Ajaks bio blizu PODVIGA u Liverpulu (VIDEO)
Foto: Profimedia

liga šampiona

LEVANDOVSKOM PRESEO POVRATAK KUĆI: Bajern kaznio promašaje Barselone, Tadićev Ajaks bio blizu PODVIGA u Liverpulu (VIDEO)

Fudbal -

Bajern - Barselona 2:0 (Ernandez 50, Sane 54. minut)

Liverpul - Ajaks 2:1 (Salah 17. Matip 89 - Kuduz 27. minut)

Marsej - Ajntraht 0:1 (Lindstrom 43. minut)

Leverkuzen - Atletiko 2:0 (Andrič 84, Dijabi 87. minut)

Porto - Briž 0:4 (Đutgla 15, Sova 47, Skov Olsen 52, Nusa 89. minut)

Sporting - Totenhem 2:0 (Paulinjo 90, Gomeš 90+3. minut)

Viktorija Plzenj - Inter 0:2 (Džeko 20, Damfris 71. minut)

Liga šampiona
foto: Profimedia

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras na svom terenu ekipu Barselone sa 2:0, u meču drugog kola Grupe C Lige šampiona.

Gosti su u prvom poluvremenu bili bolji rival, a najbolje prilike imao je poljski napadač Robert Levandovski u 18. i 21. minutu.

Njegov udarac iz 18. minuta otišao je tik preko gola, dok je tri minuta kasnije šut glavom Levandovskog odbranio Manuel Nojer.

Teren je zbog povrede u 21. minutu napustio odbrambeni igrač Bajerna Benžamen Pavar.

Nemački tim je zapretio u 30. minutu, ali promene rezultata nije bilo posle šuta sa ivice šesnaesterca Marsela Zabicera.

Liga šampiona
foto: Profimedia

Bajernu je bilo dovoljno pet minuta u drugom poluvremenu da dodje do vodjstva. Centaršut iz kornera je uputio Jozua Kimih, a najviši u skoku bio je Lukas Ernandes.

Drugi gol na meču vidjen je u 54. minutu. Džamal Musijala je dodao loptu do Leroja Sanea, koji zatim sam dolazi do gola i loptu šalje pored golmana Barselone Marka-Andrea ter Štegena.

Ovo je bio prvi meč za Levandovskog protiv Bajerna, otkako je u letnjem prelaznom roku posle osam godina napustio bavarski tim.

Ranije danas u ovoj grupi Inter je na gostovanju pobedio Viktoriju Plzenj sa 2:0.

Bajern vodi u Grupi C sa šest bodova, druga je Barselona sa tri, koliko ima i treći Inter, dok je Viktorija bez bodova.

Bavarski tim u sledećem kolu dočekuje Viktoriju Plzenj, a Inter u Milanu dočekuje Barselonu.

Liga šampiona
foto: Profimedia

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras na svom terenu ekipu Ajaksa sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe A Lige šampiona.Posle ubedljivog ;poraza u prvom kolu od Napolija, ekipa Jirgena Klopa je upisala prva tri boda u novoj sezoni Lige šampiona, dok je Ajaks ostao na tri boda osvojena u duelu sa Rendžersom.

Liverpul je poveo u 17. minutu pogotkom Mohameda Salaha, posle asistencije Dioga Žote, ali je Ajaks izjednačio deset minuta kasnije sjajnim golom Mohameda Kudisa.

U nastavku meča je domaći tim bio mnogo bolji rival, ali se rezultat nije menjao sve do 89. minuta kada je Žoel Matip glavom posle kornera pogodio za konačnih 2:1.

Utakmica na Enfildu počela je minutom ćutanja u čast kraljice Elizabete Druge koja je preminula 8. septembra sa 96 godina.

Druga utakmica u ovoj grupi, izmedju Glazgov Rendžersa i Napolija, igra se sutra od 21.00.

U narednom kolu, Liverpul će dočekati Rendžers, dok će Ajaks ugostiti Napoli.

Liga šampiona
foto: Profimedia

Fudbaleri Klub Briža pobedili su večeras na gostovanju ekipu Porta sa 4:0, u meču drugog kola Grupe B Lige šampiona.Igrač domaćeg tima Žoao Mario je u 15. minutu napravio prekršaj nad Feranom Hutglom u svom kaznenom prostoru.

Hutgla je zatim uzeo loptu i sa "bele tačke" savladao golmana Dioga Koštu.

Belgijski klub do drugog gola dolazi u 47. minutu preko Kamala Sove. Loptu je pri padu ka Sovi uputio Hutgla, a ona je prošla nekoliko igrača i došla do fudbalera iz Gane.

Na novi pogodak čekalo se sve do 52. minuta, kada je centaršut u šesnaesterac uputio Bjorn Mejer, a gol postiže Andreas Skov Olsen.

Konačan rezultat postavio je Antonio Nusa u 89. minutu.

Liga šampiona
foto: Profimedia

Bajer je u Leverkuzenu pobedio Atletiko Madrid sa 2:0.

Nemački klub je poveo u 84. minutu golom Roberta Andriha, nakon asistencije Džeremija Frimponga.

Frimpong je dodavanje zabeležio i tri minuta kasnije, kada se u strelce upisao Musa Dijabi.

Klub Briž je na prvom mestu Grupe B sa maksimalnim učinkom posle dva kola, Bajer na drugom mestu ima tri boda, Atletiko je treći sa istim učinkom, a bez bodova na poslednjem mestu je Porto.

U sledećem kolu Klub Briž dočekuje Atletiko Madrid, a Porto na svom terenu igra protiv Bajera. Mečevi su na programu 4. oktobra.

Liga šampiona
foto: Profimedia

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta pobedili su večeras na gostovanju ekipu Marseja sa 1:0, u meču drugog kola Grupe D Lige šampiona.

Jedini gol na meču vidjen je u 43. minutu, a u strelce se upisao Jesper Lindstrom. Danski fudbaler je gol postigao, nakon što je došao do odbijene lopte u šesnaestercu.

Mogli su gosti do još jednog pogotka, ali je gol Daičija Kamade iz 80. minuta poništen posle gledanja VAR-a, zbog ofsajda.

Ranije danas u ovoj grupi Sporting je u Lisabonu savladao Totenhem sa 2:0.

U Grupi D vodi Sporting sa šest bodova, Totenhem i Ajntraht imaju po tri, a Marsej je poslednji bez bodova.

Marsej će u narednom kolu dočekati Sporting, dok Ajntraht dočekuje Totenhem.

1 / 10 Foto: Profimedia

Kraj mečeva

Drugo poluvreme:

89. minut - Liverpul vodi 2:1 protiv Ajaksa - strelac Matip, Briž vodi 4:0 u Portu, strelac Nusa

87. minut - Leverkuzen vodi 2:0 protiv Atletika - strelac Dijabi

84. minut - Leverkuzen vodi 1:0 protiv Atletika, strelac Andrič.

79. minut - Levandovski je iz slobodnog udarca pogodio živi zid, lopta se odbila do Garsije, koji je bio ispred gola Bajerna, ali se nije dobro snašao.

63. minut - Barselona je bila opasnija, imala više šansi, a sada nije bilo ni sreće za katalonce. Pedri je sve odlično uradio, ali je stataiva spasla Bavarce.

54. minut - GOOOL - Liroj Sane - Bajern vodi 2:0 protiv Barselone. Blic-krig Nemaca za dupliranu prednost. Liroj Sane je savladao Mark-Andrea ter Štegena, posle dodavanja Džamala Musijale. Bajern se nije video 50 minuta, a onda u nekoliko trenutaka došao do ogromnog vođstva.

52. minut - Briž vodi 3:0 u Portu - strelac Skov Olsen.

50. minut - GOOOL - Lukas Ernandez - Bajern vodi protiv Barselone 1:0. Kimih je izveo prvi korner za domačina, Lukas ernandez bolje reagovao od alonsa i glavom zatresao mrežu.

47. minut - Briž vodi 2:0 u Portu, strelac Sova

46. minut - Nova šansa za Barsu već na startu drugog poluvremena, silovit udarac Rafinje sa 20-ak metara, lopta je prozujala pored gola!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, izmena u Bajernu: Gorecka je ušao umesto Sabicera.

Liga šampiona
foto: Profimedia

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme na "Alijanc areni" u Minhenu.

43. minut - Ajntraht poveo u Marseju sa 1:0 - strelac Lindstrom

43. minut - Nova šansa za Barselonu, ponovo je priliku imao Levandovski, ali je Musijala izblokirao njegov pokušaj.

27. minut - Ajaks izjednačio u Liverpulu - 1:1 - Strelac Kuduz

18. minut - Kakva prilika za Roberta Levandovskog! Promašio je zicer, bio je sam ispred Nojera, ali je šutirao malo iznad prečke!

Mohamed Salah
foto: Profimedia

17. minut - Liverpul vodi 1:0 protiv Ajaksa - strelac Salah

15. minut - Briž vodi 1:0 u Portu - strelac Đutgla

9. minut - Pedri je mogao da dovede goste do prednosti. Iz neposredne blizine šutirao levom nogom, ali je Nojer to uspeo da zaustavi.

Bajern
foto: Profimedia

1. minut - Počeo spektakl u Minhenu

Večeras je na programu još pet utakmica Lige šampiona: Bajern Minhen će ugostiti Barselonu, a sve oči uprte su u napadača iz Poljske Roberta Levandovskog, legendu bavarskog kluba koji je ovog leta otišao u Španiju.

Robert Levandovski
foto: AP/Matthias Schrader

Nakon osam godina u Bajern Minhenu i 344 gola na 375 utakmica, došao je kraj za Levandovskog u Bavarskoj, a za novu destinaciju izabrao je Barselonu.

Bajern - Barselona 2:0 (0:0)

Stadion: Alijanc arena. Gledalaca: oko 75.000. Sudija: Makeli (Holandija). Strelci: 1:0 Ernandez (50), 2:0 Sane (54).

Bajern: Nojer, Dejvis, Ernandez, Upamekano, Pavar, Sabicer, Kimih, Musijala, Miler, Sane, Mane. Trener: Nagelsman.

Barselona: Ter Štegen, Kunde, Arauho, Kristensen, Alonso, Gavi, Buskets, Pedri, Rafinja, Dembele, Levandovski. Trener: Čavi.

Ispostavilo se da je to odličan potez, kako za Barselonu, tako i za samog igrača. Na pet utakmica u La ligi dao je šest golova, a u Ligi šampiona protiv Plzenja postigao je het-trik.

Nema sumnje da Bajernu upravo od njega preti najveća opasnost.

Bajern Minhen je favorit, i uprkos ubedljivoj pobedi u prvoj utakmici, španskom klubu će biti teško da se sa pozitivnim ishodom vrati iz Nemačke.

Još jednom će se nemačka i španska ekipa sastati u grupnoj fazi, a u prethodnim susretima Bajern je imao apsolutnu kontrolu i ubedljive rezultate nad "Blaugranom".

Dušan Tadić
foto: EPA/Maurice van Steen

Zanimljivo će biti i na "Enfildu", gde Liverpul traži izlazak iz krize. Liverpul će na svom terenu od 21 sat dočekati šampiona Holandije Ajaksa, koga predvodi kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić. dok je drugi duel drugog kola između Rendžersa i Napolija pomeren za sredu od 21 čas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track