NEMCI RAZBILI GRKE ZA POLUFINALE: Erupcija ODUŠEVLJENJA u Berlinu, Adetokumbo ne može sam, domaćin zakazao duel sa Špancima! VIDEO
Foto: Profimedia

EVROBASKET

NEMCI RAZBILI GRKE ZA POLUFINALE: Erupcija ODUŠEVLJENJA u Berlinu, Adetokumbo ne može sam, domaćin zakazao duel sa Špancima! VIDEO

Eurobasket 2022 -

Košarkaši Nemačke savladali su Grčku u drugoj utakmici četvrtfinala Evropskog prvenstva rezultatom 107:96 (31:27, 26:34, 26:10, 24:25)

Reprezentaciju Nemačke, koja je odigrala sjajan meč i eliminisala jednog od favorita za zlato, do pobede je vodio Denis Šruder sa 26 poena i osam asistencija, po 19 su dodali Franc Vagner i Adreas Obst,

Danijel Tajs je postigao 13 poena uz 16 skokova, dok je Johanes Timan utakmicu završio sa deset poena.

U timu Grčke najbolji je bio Janis Adetokunbo sa 31 poenom, osam asistencija i sedam skokova, Janulis Larencakis je dodao 18, a Tajler Dorsi 13 poena. Nemci su utakmicu otvorili sjajnim šutem za tri poena, pa su vrlo brzo stigli i do dvocifrene prednosti (19:9).

U prvih šest minuta domaći košarkaši su ubacili osam od deset trojki, imali su i plus 11, ali su Grci odgovorili preko Janisa i prišli na samo poen zaostatka (28:27).

Košarkaši Nemačke su na kraju prve četvrtine imali plus četiri (31:27) i održavali su vođstvo sve do tri i po minuta pre kraja druge deonice kada je Grčka, energijom koju je uneo Larencakis, izjednačila na 44:44.

Do poluvremena su se ekipe smenjivale u vođstvu, ali su na veliki odmor sa vođstvom ipak otišli Grci. Posle trojke koju je Slukas pogodio sa više od polovine terena na semaforu je pisalo 61:57 u korist Grčke.

Nemačka
foto: Profimedia

Nemci su neverovatnom trećom četvrinom ponovo vratili sve na svoju stranu. Za šest minuta su ubacili 20 poena i dozvolili Grčkoj samo jedan, i to Janisa sa linije za slobodna bacanja (77:62).

Pred poslednji odmor Grci su imali 12 poena viška na svom kontu (83:71) i u poslednjoj četvrtini su bez problema kontrolisali utakmicu i održavali prednost, a tačka na ovaj meč stavljena je pet minuta pre kraja kada je Janis dobio drugu nesportsku, odnosno isključujuću ličnu grešku.

U preostala dva četvrtfinala sutra će se sastati Francuska i Italija, odnosno Slovenija i Poljska.

Nemačka će se u polufinalu sastati sa Španijom koja je u prvom polufinalnom meču savladala Finsku 100:90.

Taj meč na programu je u petak.

1 / 9 Foto: Profimedia

KRAJ MEČA

Četvrta četvrtina:

- Sve je ovde jasno. Nemačka ide u polufinale. Grci su kao Srbija skupo platili prvi poraz na Evropskom prvenstvu i završavaju takmičenje.

- Potpuna katastrofa Grka 103:82

- Sve manje nade za Grke, Nemci održavaju prednost, 96:82, još 4 minuta do kraja.

- Grcima ne pomaže ni sjajni Janis Adetokumbo koji je postigao već 29 poena, četa Dimtrisa Itudisa je u velikom problemu, 92:78 za Nemce u 34. minutu

Nemačka
foto: Profimedia

Treća četvrtina:

Neverovatna serija Nemaca u trećoj četvrtini čak 20:1. Grci bukvalno ne znaju šta ih jer snašlo. Trener Itudis nemoćno širi rukama i pokušava tajm-autima da razmrda svoje igrače . U jednom momentu bilo je čak 15 poena razlike za "pancere", na kraju četvrtine 83:71. Nemci su dobili ovu četvrtinu 26:10

Nemačka
foto: Profimedia

Druga četvrtina:

Nemci su održavali minimalnu prednost u drugoj četvrtini, ali su Grci sredinom iste uspeli da izjednače na 44:44, a potom i prvi put poveli na meču.

Odbrane su slabiji deo oba tima igra se prava atomska košarka.

Adetokumbo najefikasniji kod gostiju u prvom poluvremenu sa 19 poena, kod Nemaca prednjače Šroder sa 15 i Orst sa 14 poena

Nemačka
foto: Profimedia

Prva četvrtina:

Nemci su mnogo bolje ušli u utakmicu nošeni fantastičnom podrškom publike.

Brzo su stekli 10 poena prednosti prednosti 19:9, ipak Grci se na krilima fantastičnog Adetokumba vraćaju u meč i stižu na svega poen zaostatka 28:27

Sjajni NBA igrač već je postigao 13 poena

Kod domaćina istakli su se Obst i Šroder sa po 8 poena

Nemačka
foto: Kurir Sport

- Sjajna atmosfera u hali uoči meča i jedni drugi pružaju veliku podršku svojim ljubimcima.

Nemačka
foto: Kurir
00:21

Novicki gleda Nemce i Grke

- Meču prisustvuje i najbolji nemački košarkaš svih vremena legendarni Dirk Novicki. U hali u Berlinu okačen je njegov dres pošto je nedavno je bila svečanost u njegovu čast. Bukvalno cela hala ga je ovacijama pozdravila.

Nemačka
foto: Kurir

Košarkaši Grčke i Nemačke sastaju se u drugom meču četvrtfinala Evrobasketa u Berlinu.

Grci su do sada zabeležili svih šest pobeda, bili su maksimalni u grupi, pa su u četvrtfinalu uz dosta muka savladali Češku sa 94:88.

Nakon ispadanja Srbije, Grke predvođene prvom zvezdom Janisom Adetokumbom mnogi smatraju prvim favoritom za zlatnu medalju, ali pitaju se nešto i domaćini.

Crna Gora, Nemačka
foto: Starsport

Nemci sjajno igraju od početka šampionata. U grupi smrti sa Slovenijom, Francuskom, Litvanijom, BiH i Mađarskom, doživeli su samo jedan poraz od aktuelnog prvaka Evrope Slovenije.

U osmini finala Nemačka je savladala Crnu Goru rezultatom 85:79

Pobednik ovog duela u polufinalu će se sastati sa Španijom koja je savladala Finsku rezultatom 100:90

Utakmica počinje u 20.30h

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track