FRANCUZ DEFINITIVNO U RUSIJI: Ertel potpisao ugovor sa Zenitom
Foto: Profimedia

TRANSFERI

FRANCUZ DEFINITIVNO U RUSIJI: Ertel potpisao ugovor sa Zenitom

Košarka -

Francuski košarkaš Toma Ertel potpisao je dvogodišnji ugovor sa Zenitom iz Sankt Petrburga, potvrdio je danas ruski klub.

Osvajač srebrne medalje sa upravo završenog Evropskog prvenstva, ovim potpisom rizikuje da ne bude u sastavu Francuske za Svetsko prvenstvo 2023, kao i za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Početkom avgusta, Francuska košarkaška federacija (FFBB) je upozorilada francuski igrači koji nastupaju u ruskim ili beloruskim klubovima neće više "biti birani" u nacionalnu selekciju do kraja rata u Ukrajini.

"Igrači i osoblje francuskih timova više neće biti birani u nacionalnu selekciju ako potpišu ugovor sa ruskim ili beloruskim klubom, sve dok traje sukob u Ukrajini", naveo je u saopštenju FFBB.

Ertel, je kao i ostali francuski igrači, potpisao počasnu potvrdu u kojoj se obavezuje da neće igrati za ruski ili beloruski tim.

Tri dana nakon završetka EP, na kom je Francuska u finalu poražena od Španije, Ertel, bivši igrač Barselone i Real Madrida, potpisao je ugovor sa Zenitom.

FFBB još uvek nije reagovala na odluku jednog od lidera reprezentacije da potpiše ugovor sa ruskim klubom.

"Želimo da poželimo dobrodošlicu Ertelu u naš tim. On je igrač velikog kvaliteta i iskustva. Verujemo da će nam pomoći da ostvarimo zacrtane ciljeve za ovu sezonu", izjavio je trener Zenita, Španac Ćavi Paskal.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track