NEMCE UOČI MUNDIJALA BRINE SAMO JEDNO PITANJE: Šta ćemo sa ženama i decom u Kataru?
Foto: EPA

Muke

NEMCE UOČI MUNDIJALA BRINE SAMO JEDNO PITANJE: Šta ćemo sa ženama i decom u Kataru?

Fudbal -

Fudbalski savez Nemačke (DFB) završio je više od 95 odsto planova oko organizacije učešća na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Ostala su još neka pitanja, među kojima je najbitnije ono, šta uraditi sa porodicama fudbalera.

Nemački Bild prenosi da će ove nedelje biti održan sastanak u Savezu sa temom "samit o suprugama igrača".

Mnogi reprezentativci žele na Svetsko prvenstvo u Katar da povedu porodicu, ženu i decu, barem na jedan period. Međutim, imaju probleme oko planiranja boravka supružnika i dece u Kataru. Svi hoteli su gotovo popunjenin, a oni koji to još nisu su preskupi. Pošto DFB ne želi tokom celog trajanja turnira da preuzme troškove za članove porodice reprezentativaca, narednih dana biće interno razmotreno ovo pitanje.

Sastanku treba da prisustvuju menadžer DFB-a Oliver Birhof, menadžer reprezentacije Tomas Behešti, vodeći reprezentativci Manuel Nojer, Tomas Miler, Džošua Kimih. Selektoru Hanziju Fliku je važna dobra atmosfera u reprezentaciji i zato mu je bitno da fudbaleri budu okruženi porodicom. On je dozvolio igračima da na pripreme u Marbelju povedu svoje najmilije. Smatra, međutim, da supruge i porodica ne treba tokom celog turnira da budu u blizini reprezentativaca, kako im ne bi odvlačili pažnju.

U hotelu u koji će odsesti reprezentacija Nemačke ima određenih kapaciteta za smeštaj porodica, ali trener ne želi konstantno okruženje njima, jer bi to moglo ometati koncentraciju reprezentativaca.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track