KALINIĆ EKSPLODIRAO U DRESU BARSELONE: Nije mogao bolje da se predstavi Kataloncima, DOMINIRAO JE doneo im prvi trofej u sezoni
Foto: AP

MAJSTOR

KALINIĆ EKSPLODIRAO U DRESU BARSELONE: Nije mogao bolje da se predstavi Kataloncima, DOMINIRAO JE doneo im prvi trofej u sezoni

Košarka -

Reprezentativac Srbije, Nikola Kalinić, eksplodirao je u dresu Barselone i tom klubu je doneo prvi trofej otkako je stigao ovog leta.

Kalinić je sa Srbijom doživeo neuspeh na Evropskom prvenstvu, a nakon toga se pridružio novim saigračima u Barseloni gde je došao posle odlične sezone u Crvenoj zvezdi.

On je zaigrao za novi tim u Katalonskoj ligi, takmičenju koje se održava od 1980. godine i u finalu je doneo trijumf svojoj ekipi.

Barselona je pobedila Huventud rezultatom 92:82, a Kalinić je postigao 17 poena, 13 u poslednjoj četvrtini.

Za dva poena je pogodio sva tri šuta, a pogodio je i jednu trojku iz četiri pokušaja, dok je sa linije slobodnih bacanja bio nepogrešiv - 8/8.

Na poluvremenu je Barselona imala četiri poena prednosti (41:37), a u nastavku je uspela da iskontroliše pokušaje protivnika da se vrati u meč.

Kalinić je jedno od pet pojačanja Barselone u letnjem prelaznom roku. Osim njega klub su pojačali Jan Veseli, Tomaš Satoransku, Majk Tobi i Oskar da Silva.

Katalonci će u subotu još jednom igrati protiv Huventuda i to u Superkupu Španije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track