EVO ŠTA JE PATRIOTIZAM! Prekinula medeni mesec, kako bi branila boje Srbije na Svetskom prvenstvu! OVA DEVOJKA JE NAŠ PONOS
Foto: Printscreen/Instagram

sve za svoju zemlju

EVO ŠTA JE PATRIOTIZAM! Prekinula medeni mesec, kako bi branila boje Srbije na Svetskom prvenstvu! OVA DEVOJKA JE NAŠ PONOS

Ostali sportovi -

Srpska odbojkašica Aleksandra Jegdić prekinula je medeni mesec kako bi se pripremala sa reprezentacijom za Svetsko prvenstvo.

Aleksandra Jegdić
foto: Printskrin/Instagram

Aktuelne šampionke sveta braniće titulu na SP koje će od 23. septembra do 15. oktobra biti igrano u Poljskoj i Holandiji. Aleksandra Jegdić, libero nemačkog Potsdama i srpske odbojkaške reprezentacije, debituje za nacionalni tim. Malo je danas devojaka koje su spremne za takvu žrtvu, ali Aleksandra je pokazala koliko joj je stalo da brani boje države u koju je rođena.

Ona je karijeru počela u novobeogradskom Radničkom, igrala za Kolubaru, Železničar i Spartak, a od 2018. godine član je nemačkog Potsdama. Aleksandra Jegdić se ovog leta udala, ali je zbog poziva za reprezentaciju prekinula medeni mesec.

Aleksandra Jegdić
foto: Printskrin/Instagram

O njenom nimalo zanemarljivom potezu pričao je selektor nacionalnog ženskog odbojkaškog tima Srbije Danijele Santareli.

- Odabrao sam najbolje i svaka od devojaka koje su na spisku su tu, jer to zaslužuju. Aleksandra se udala u julu. Pozvao sam je i rekao joj koja mi je ideja. Bila je na medenom mesecu. Verujem da nije bila srećna zbog mog telefonskog poziva, ali svakao jeste zbog poziva u reprezentaciju - rekao je italijanski stručnjak i dodao:

Aleksandra Jegdić
foto: Printskrin/Instagram

- Eto, prekinuo sam joj medeni mesec, da ne kažem, uništio. Divna je devojka, kao i sve ostale, brzo se uklopila u sistem rada.

Aleksandra Jegdić presrećna je što će braniti boje Srbije na Svetskom prvenstvu.

- Osećaj je prelep, prvo moje takmičenje za seniorsku reprezentaciju. Suprug je presrećan, razume šta znači igrati za A selekciju Srbije. Izuzetno je ponosan, i uz porodicu velika podrška - rekla je Aleksandra Jegdić.

Aleksandra Jegdić
foto: OSSRB

Srpske odbojkašice misiju odbrane titule počinju u C grupi, u Holandiji, u gradu Arnhemu, 25. septembra protiv Kanade. Dan kasnije igraju protiv Bugarske. Potom se sele u Poljsku, u grad Lođ. Meč protiv Nemačke je na programu 29. septembra, a onda do 1. oktobra igraće protiv Kazahstana i Amerike.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track