DRUGI PORAZ KOŠARKAŠICA SRBIJE NA SVETSKOM PRVENSTVU: Marinine lavice nemoćne protiv sjajne Australije!
Foto: Profimedia

šteta

DRUGI PORAZ KOŠARKAŠICA SRBIJE NA SVETSKOM PRVENSTVU: Marinine lavice nemoćne protiv sjajne Australije!

Košarka -

Košarkašice Srbije doživele su drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Sidneju.

Izabranice selektorke Marine Maljkoviće u trećem kolu grupne faze takmičenja ubedljivo su poražene od domaćina Australije rezultatom 69:54.

Jedan od najozbiljnijih kandidata za medalju od samog starta utakmice jasno je stavio do znanja našem timu da želi pobedu na ovom meču.

Iskusne Australijanke igrale su sjajno u odbrani, zatvorile su prilaze košu i naterale naše devojke na veliki broj izgubljenih lopti. Jednostavno, Srpkinje nisu imale rešenje za granitnu odbranu domaće selekcije.

Od prvog do poslednjeg minuta kontrolisale su dešavanja na terenu, na poluvremenu su imale +8, da bi u trećoj deonici Australijanke stigle i do maksimalnih 18 poena razlike (46:28).

U nastavku treće deonice naše devojke su uspele da se izdignu iz teške situacije, zaigrale sjajno u odbran, napravile su neverovatnu seriju 15:7 i vratile se rezultatski u meč (53:43).

Na startu poslednje deonice Srbija je prišla na -8, ali iskusne Australijanke su u nastavku preuzele inicijativu, vratile dvocifrenu prednost i rutinski privele meč kraju.

Najefikasnija u našem timu bila je Ivon Anderson sa 16 postignutih poena (šest izgubljenih lopti), a dvocifren učinak imala je i Saša Čađo koja je ubacila 12 poena (4/9 za tri poena).

U ekipi Australije četiri igračice imale su dvocifren učinak, a najefikasnija bila je Rebeka Alen sa 16 postignutih poena.

Srbija već sutra igra naredni meč, a protivnik je reprezentacija Malija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track