DRAGOVIĆ ZA KURIR, OTVORENO O RAZNIM TEMAMA: Prvi put o sinu, Zvezdi, Ligi šampiona, novom treneru, izlasku iz krize
Foto: Instagram

DELIJA

DRAGOVIĆ ZA KURIR, OTVORENO O RAZNIM TEMAMA: Prvi put o sinu, Zvezdi, Ligi šampiona, novom treneru, izlasku iz krize

Fudbal -

Aleksandar Dragović, defanzivac Crvene zvezde, sa velikim elanom jedva čeka nastavak takmičenja u Superligi i Ligi Evrope. Razlog je činjenica što će postati otac, a njegova izabranica Kristina doneće mu na svet sina.

Aleksandar Dragović
foto: Instagram

Aleksandar Dragović ovaj trenutak objavio je na društvenim mrežama, kada je na jednom slavlju šutirao loptu, a iz nje se razvio plavi prah, što je značilo da je sin na putu. Prvi put o ovako važnom događaju o svom životu pričao je za jedan srpski medij, naravno, za Kurir.

- Proteklih dana bilo je dosta razloga za slavlje u mojoj porodici. Iskoristio sam priliku da provedem vreme koje inače nemam sa najbližima. Baki smo proslavili rođendan, a onda su stigle i najlepše vesti. Zvezda će u svojim redovima uskoro imati još jednog velikog navijača, Dragovića juniora - rekao je za Kurir popularni Drago.

Pitali smo defanzivca crveno-belih, da li je klub u krizi, s obzirom na poslednje loše rezultate.

- Ne mislim da je klub u krizi. Jednostavno u svakom klubu postoje periodi kada forma ekipe nije na najvišem nivou. Sezona je specifična, nikad napornija, a sa druge strane promena trenera uvek na neki način zahteva period prilagođavanja. Sve to je uticalo na nešto slabije rezultate, ali ne sumnjam da ćemo posle pauze dosta bolje izgledati na terenu.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Jedan od najpouzdanijih igrača Crvene zvezde žali što sa klubom nije zaigrao u Ligi šampiona.

- Naravno da ostaje žal što se nismo plasirali u Ligu šampiona. Svi smo očekivali i verovali da ćemo igrati grupnu fazu tog takmičenja, ali se na žalost kockice nisu složile. Moraćemo da radimo naporno tokom ove sezone kako bismo obezbedili toliko željenu Ligu šampiona.

Crvena zvezda je pretrpela dva poraza u Ligi Evrope, kako se sada vratiti na pobednički put i da li je realno razmišljati o prolazu dalje.

- Sve dok matematički postoje šanse da obezbedimo proleće u Evropi, verovaćemo u to. Nešto lošiji period mora da ostane iza nas, svesni smo svi da stvari moraju da se okrenu na našu stranu. Protiv Monaka smo odigrali odličnu utakmicu, ali sreća nije bila uz nas. Verujem u ove momke i znam da možemo i ove sezone da napravimo velike stvari.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda igrala je promenjivo od početka sezone do reprezentativne pauze.

- Sjajno smo otvorili sezonu narocito u Superligi Srbije, a pre toga odradili odlične pripreme. Rano smo ušli u naporan ritam utakmica na svaka tri ili četiri dana. Posle eliminacije u plej-ofu smo se veoma emotivno ispraznili, ali smo morali da nastavimo dalje. Rezultati su nas donekle ispratili, svesni smo da moramo što pre da budemo pravi i vratimo se u naš prepoznatljiv ritam.

Trenutnu pauzu zbog obaveza reprezentacije trener Miloš Milojević koristi za dodatni rad i unapređenje igara Crvene zvezde.

- Pauza je mogla da dođe i ranije, to bi nam više odgovaralo, ali je i ovaj trenutak dobar. Imaćemo dosta više vremena da trenirano i radimo sa novim šefom stručnog štaba, u ovom momentu je to izuzetno značajno za nas.

Aleksandar Dragović, Rikardo Gomez
foto: www.crvenazvezdafk.com

Osvrnuo se Dragović i na derbi sa Partizanom u kojem je Crvena zvezda slovila kao veliki favorit, ali nije pobedila.

- Veciti derbi je posebna utakmica, naročito za mene. Sanjao sam da zaigram u najvećoj utakmici srpskog fudbala, a kada se ne pobedi uvek teško padne svima. Međutim, kao što sam rekao fudbal je takva igra da kada se utakmica završi, razmišljanje ne može ništa da promeni. Zbog toga smo već sutradan okrenuli novi list i počeli da razmišljamo o sledećim izazovima.

Aleksandar Dragović, Slavoljub Srnić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Aktulena sezona ima veliki značaj, jer prvak ide direktno u Ligu šampiona.

- Svesni smo važnosti sezone u prvenstvu. Prvak Superlige će direktno sledeće sezone igrati Ligu šampiona, dodatna motivacija nikome nije potrebna. Borićemo se, imamo zacrtan cilj i ubeđen sam da ćemo ga i ostvariti. Važno je da je sve u našim rukama - jasan je Aleksandar Dragović.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track