JOŠ JEDNA PREPREKA DO LIGE ŠAMPIONA: FMP preko Danaca napada GRUPNU FAZU, a poznato je i KO ih tamo čeka
Foto: FMP

KOŠARKA

JOŠ JEDNA PREPREKA DO LIGE ŠAMPIONA: FMP preko Danaca napada GRUPNU FAZU, a poznato je i KO ih tamo čeka

Košarka -

Košarkaši FMP Meridiana igraju večeras finalni meč kvalifikacionog turnira za ulazak u FIBA Ligu šampiona, protiv danskog Baken Bersa.

Utakmica je na programu od 19 časova u dvorani Aleksandar Nikolić.

Srpski predstavnik u prvom kolu je savladao favorizovani španski Rio Breogan (76:64), da bi u polufinalu sigurnom igrom prošli Opavu iz Češke (92:76).

Ostao je još poslednji korak, a on ekipu iz Železnika vodi na Dance.

Baken Bersi su još pre početka turnira tj. nakon što je održan žreb, bili projektovani da stignu do ove faze takmičenja.

Oni su za razliku od FMP-a, u prvom kolu bili slobodni, dok su u polufinalu bez većih problema savladali austrijski Svans Gmunden rezultatom 83:65.

U ekipi Bakena u toj utakmici istakli su se Amerikanac Rajan Evans (13 poena, 7 skokova i 4 asistencije) i Austrijanac Danijel Fridrih (11 poena, 4 asistencije).

Danci su prošle sezone nastupali u četvrtom po rangu evropskom takmičenju - FIBA Evropskom kupu, i tu su dogurali do polufinala gde su ispali od italijanske Ređiane. Ove sezone ambicije tima koji sa klupe predvodi Danac Anders Somer su još veće.

Sa druge strane, srpski predstavnik se najviše uzda u tandem Izundu - Frejzer, a tu je i pouzdani kapiten Nenad Nerandžić.

Takođe, iskustvo Čarlsa Dženkinsa u ovakvoj utakmici bi trebalo biti od ogromne pomoći.

"Protivnik je jako nezgodan, bez ulaska u dublje analize, imali su jednu utakmicu na turniru i automatski više dana za odmor i pripremu. Mi smo imali dva meča u tri dana i svakako da smo malo više potrošeni, a naročito imajući u vidu da je utakmica protiv Opave bila teška i dugo neizvesna. Ipak, u ovakvim utakmicama nema izgovora i opravdanja. Očekujem da svi igrači budu na raspolaganju što se tiče energije i fokusa. Pozivam publiku, mislim da je termin odgovarajući, da prepozna trenutak jer mislim da je svima u interesu da Srbija ima što više timova u Evropi. Želimo da svi zajedno probamo da načinimo poslednji i najveći korak ka plasmanu u Ligu Šampiona", istakao je trener ekipe FMP Meridian, Nenad Stefanović.

Ukoliko prođe Dance, srpski predstavnik će u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona igrati protiv izraelskog Hapoel Jerusalima, nemačkog Ludvigsburga i turske Darušafake.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track