Ivković: Estonci su bili bolji

Reakcije posle Estonije

Ivković: Estonci su bili bolji

Košarka -
Selektor Srbije je istakao da su srpski košarkaši u drugom poluvremenu igrali u odbrani ispod nivoa, ali da su Estonci zasluženo pobedili

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković je posle poraza od Estonije (88:81) rekao da su Estonci odigrali u visokom ritmu celu utakmicu.

"Selekcija Estonije je igrala u visokom ritmu svih 40 minuta i gotovo nijednog trenutka nije posustajala. Znali smo da im je šut za tri poena najjače oružje. Šutirali su 31% iza linije 6,75m i imali 12 ofanzivnih skokova što im je daleko najbolje ostvarenje u dosadašnjem toku kvalifikacija", rekao je Ivković.

Selektor Srbije je istakao da su srpski košarkaši u drugom poluvremenu igrali u odbrani ispod nivoa, ali da su Estonci zasluženo pobedili.

"U drugom poluvremenu odigrali smo u fazi odbrane ispod očekivanog nivoa. Takođe, koncentracija nam nije bila dobra, ali ponavljam još jednom estonski tim je bio bolji i zasluženo stigao do pobede."

Milenko Tepić je uveren u plasman na Evropsko prvenstvo.

"Utakmica protiv Izraela je krucijalna. Tako ćemo je shvatiti, uložićemo poslednji atom energije, odigrati kolektivno i uveren sam plasirati se na Evropsko prvenstvo."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track