MZT BESAN NA ABA LIGU: Zašto je pomeren termin meča sa Partizanom?
Foto: Cibona/Marin Susic

aba liga

MZT BESAN NA ABA LIGU: Zašto je pomeren termin meča sa Partizanom?

Košarka -

Termin utakmice MZT - Partizan narednog ponedeljka u Skoplju pomeren je iz večerneg u 21h u popodnevni od 16h, na zahtev ABA lige.

U Skoplju su ogorčeni ovakvim epilogom i smatraju da je ovo do sada neviđen presedan za ABA ligu.

"I sami smo bili šokirani informacijom koju smo dobili iz kancelarije ABA o promeni termina, bez konkretnog i valjanog obrazloženja, prebacivanjem lopte na televiziju Arena sport, koja, međutim, nije izašla sa zvaničnim stavom o situaciji. Ali propozicije regionalnog takmičenja su jasne, a to je da liga i Arena sport imaju ekskluzivno pravo da određuju termine, dok se domaćin ništa ne pita", ističu iz MZT-a.

Uprava makedonskog šampiona i povratnika u ABA ligu dodaje da razume revolt navijača i simpatizera MZT-a zbog toga što njihov tim igra tako rano radnim danom.

Iz kluba su naveli da dele njihovo razočarenje ali žele da znaju da su uradili da se meč vrati u prvobitno zakazano vreme, ali da nisu uspeli u tome.

"Iskreno se izvinjavamo, ali postoje neke stvari koje jednostavno nismo dovoljno moćni da promenimo, za razliku od nekih drugih učesnika u tom takmičenju", ističe se u saopštenji naslovljenom "Užasni termin za Partizan je direktiva ABA koja ne može da se promeni".

Rukovodstvo MZT-a zato je apelovalo an sve koji imaju simpatije za MZT Skoplje i vole košarku, da shvate nepravdu koja im je naneta kao dodatnu motivaciju da urade sve i da se nađu na tribinama u hali "Jane Sandanski". "Ovo je idealna šansa da pokažemo jedinstvo i dokažemo da je Aerodrom (opština koja je vlasnik MZT-a) naselje koje i pored svih problema i nepravdi uvek i u svemu stoji iza svojih ljubimaca u plavo-beloj opremi. Vidimo se u ponedeljak na tribinama", ističe se u saopštenju namenjenom navijačima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track