BOGDANOVIĆ I ADETOKUMBO POMAŽU KLINCIMA: NBA zvezde oduševile mališane pred spektakl u Abu Dabiju
Foto: NBA

Spektakl

BOGDANOVIĆ I ADETOKUMBO POMAŽU KLINCIMA: NBA zvezde oduševile mališane pred spektakl u Abu Dabiju

Košarka -

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, Grk Janis Adetokumbo i NBA zvezde oduševili su decu u Ujedinjenim Arpskim Emiratima uoči dva meča koja će Atlanta i Milvoki odigrati u oblasti Persijskog zaliva, na ostrvu Jas (6. i 8. oktobra).

NBA je organizovala i jedan zanimljiv događaj sa mališanima, organizovane su posebne aktivnosti koje će trajati tokom nekoliko dana, među prvima je bila akcija sa decom.

Jr. NBA Week se sastoji od košarkaških klinika za mlade, kampova i prezentacija sa fokusom na podučavanju, promovisanju zdravlja i zdravog života, kao i na osnaživanju novih generacija košarkašica i ženskih trenera.

U okviru Jr. NBA sedmice, igrači i treneri Houksa, među njima i naš Bogdan Bogdanović, u ponedeljak su održali tri simultana događaja za razvoj mladih na tri terena NYU Abu Dabi kampusu uključujući košarkaške klinike za dečake i devojčice iz prve Jr. NBA Abu Dabi lige i programa Abu Dabi specijalne olimpijade, kao i NBA FIT klinike za lokalnu omladinu sa fokusom na značaju zdravog i aktivnog življenja sa naglaskom na savesnost, pravilnu ishranu, odmor i oporavak (na fotografijama u prilogu). Učesnici Jr. NBA Abu Dabi lige prisustvovaće utakmici 6. oktobra.

U nastavku Jr. NBA sedmice, i igrači i treneri Baksa su održali seriju košarkaških obuka u NYU Abu Dabi kampusu za igrače iz NBA škole košarke iz Dubajija i Jr. NBA Elitnog trening kampa (na fotografijama u prilogu).

Podsećamo da su NBA i DCT Abu Dabija ranije ove godine pokrenuli prvu juniorsku NBA Abu Dabi ligu, omladinsku košarkašku ligu za 450 dečaka i devojčica uzrasta 11-14 godina iz lokalnih škola širom Abu Dabija. Partnerstvo uključuje i niz interaktivnih događaja za fanove na kojima se pojavljuju trenutni i bivši NBA igrači, uz seriju NBA FIT klinika koje promovišu zdravlje i zdrav život, i izložbeni događaj NBA 2K lige na Middle East Film & Comic Con.

Više od 220 muških i ženskih talenata iz regiona – uključujući petoro iz UAE – učestvovalo je u “Košarci bez granica” (BWB) ili na NBA akademiji, elitnim programima za razvoj košarke u ligi namenjenim vrhunskim igračima izvan SAD. Od 2019. godine, više od 500 dečaka i devojčica takođe su učestvovali u NBA školi košarke u Dubaiju (UAE), celogodišnjem programu za razvoj košarkaških veština za dečake i devojčice uzrasta 6-18 godina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track