ZAVODNIK KAKVOG SVET NIJE VIDEO! Na šarm čuvenog Srbina padale su MANEKENKE I GLUMICE za kojima su uzdisali muškarci širom planete
Foto: Profimedia

ŠMEKERČINA

ZAVODNIK KAKVOG SVET NIJE VIDEO! Na šarm čuvenog Srbina padale su MANEKENKE I GLUMICE za kojima su uzdisali muškarci širom planete

Košarka -

Na današnji dan, 12. oktobra 1978. godine, rođen je proslavljeni srpski košarkaš Marko Jarić.

Evropski i svetski šampion sa reprezentacijom Jugoslavije rođen je pre tačno 44 godine u Beogradu.

Ljubav prema košarci nasledio je od oca Srećka Jarića, bivšeg reprezentativca Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, koji je sa velikim uspehom nastupao za Radnički, Šibenku i IMT.

Karijeru je počeo u mlađim kategorijama Radničkog iz Beograda, da bi kasnije prešao u juniorski tim Crvene zvezde.

Seniorsku karijeru započeo je van granica naše zemlje, u košarkaškom klubu Peristeri iz Atine 1996. godine. Nakon dve uspešne sezone u Grčkoj usledila je selidba u italijanski Fortitudo iz Bolonje gde se košarkaški potpuno afirmisao. Već u prvoj sezoni osvojio je Superkup Italije, a naredne godine stigao je i do šampionskog trona sa slavnim klubom. Nakon dve sjajne sezone prelazi u redove gradskog rivala Virtusa i već u prvoj sezoni osvaja sve što se moglo osvojiti - Kup Italije, šampionat te zemlje i tutulu u Evroligi. Tako je postao prvi igrač koji sa dva različita kluba osvojo uzastopne titule.

Marko Jarić
foto: Profimedia

Marko je 2001. godine bio član idealne petorke Evrolige zajedno sa Dejanom Bodirogom, Dejanom Tomaševićem, Dejvidom Andersenom i Emanuelom Đinobilijem.

Godinu dana kasnije sa Virtusom je ponovo dogurao do finala Evrolige, ali nije uspeo ponovo da podigne trofej. U meču odluke njegov tim je poražen od Panatinaikosa te sezone.

Marko Jarić
foto: Profimedia

Nakon sjajnih partija u Evroligi usledila je seldba u najjaču košarkašku ligu na svetu (NBA).

Marko je 2002. godine potpisao ugovor sa Los Anđeles Klipersima i u prvoj sezoni imao je zapaženu ulogu u timu iz LA. Prosečno je igrao 20-ak minuta i beležio sedam poena po meču.

Brzo se adaptirao na američku košarku i napredovao je iz sezone u sezonu.

Marko Jarić
foto: Profimedia

Godine 2005. potpisao je šestogodišnji ugovor sa Minesotom. Nakon tri solidne sezone u Mineapolisu trejdovan je u Memfis, a u decembru 2009. godine usledio je njegov povratak u Evropu.

Potpisao je ugovor sa Real Madridom, odigrao 12 mečeva i prosečno beležio 7,1 poen, 4,2 skoka i 1,7 asistencija.

Početkom 2011. vratio se u Italiju i zaigrao za Sijenu. Uspeo je treći put u karijeri da podigne trofej šampiona Italije, ali njegove partije na onom prepoznatljivom nivou.

Godinu dana kasnije pokušao je da se vrati u NBA. Pokušao je da izbori mesto u Čikago Bulsima, zatim u Bruklin Netsima, ali nije uspeo, pa je rešio da okonča svoju sjajnu karijeru.

REPREZENTACIJA

Jarić je imao i impresivnu reprezentativnu karijeru. Bio je deo tima koji je našoj zemlji doneo poslednja zlata sa velikih takmičenja.

U seniorskom dresu debitovao je neposredno pred čuveno Evropsko prvenstvo u Turkoj 2001, na kom je naša selekcija na dominantan način stigla do titule prvaka Evrope.

Godinu dana kasnije sa Jugoslavijom je stigao i do svetskog trona na šampionatu u Indijanapolisu.

Marko Jarić
foto: Profimedia

Dres reprezentacije nosio je i na Evropskom prvenstvu 2003. godine u Švedskoj, 2005. u Beogradu i 2007. u Španiji.

VELIKI ZAVODNIK

Srpski košarkaš važi za jednog od najvećih zavodnika u svetu sporta. Lepe žene su mu uvek bile na vrhu liste prioriteta, a poduži spisak zanosnih bivših partnerki jasno govori da je bio majstor i u oblasti zavođenja!

Na njegov atraktivan izgled i šarm padale su brojne lepotice, pa je njegov prvatni život često izazivao više pažnje javnosti nego partije na terenu.

Marko Jarić
foto: Profimedia

Marko je od 2009. do 2014. godine bio u braku sa jednom od najpoželjnijih žena na svetu, čuvenom Brazilskom manekenkom Adrijanom Limom, sa kojom ima i dve ćerke Sijenu i Valentinu.

Brazilka je bila na vrhuncu karijere kada je uplovila u vezu sa srpskim asom. Važila je za najlepšu ženu na planeti i muškarci širom sveta zavideli su, ali i divili se Jariću što je uspeo da osvoji takvu lepoticu.

Par se razveo nakn pet godina braka, ali je ostao u prijateljskim odnosima.

Naravno, pre i posle Adrijane brojne lepotice padale su na Markov šarm.

Aleksandra Meljničenko
foto: Profimedia

Kratko je bio u vezi sa tada popularnom manekenkom i TV voditeljkom Adrijanom Čortan, zatim sa čuvenom članicom grupe Models Sandrom Nikolić, koja je ubrzo nakon raskida sa Jarićem upoznala ruskog milijardera Andreja Meljničenka sa kojim je danas u braku i ima dvoje dece.

Veliku pažnju javnosti privukla je i njegova romansa sa italijanskom glumicom Elizabetom Kanalis, koja je kasnije bila verenica slavnog holivudskog glumca Džordža Klunija.

Na podužoj listi atraktivnih devojaka našla se i ruska manekenka Elena Rogožina, ali i junakinja čuvene serije "Čuvari plaže" Đina Li Norin.

Tajanstvene lepotice i danas često prave društvo ovom neprevaziđenom zavodniku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track