PODRŠKA REPREZENTACIJI: Partizan će pustiti srpske igrače za meč sa Velikom Britanijom!
Foto: Starsport

KVALIFIKACIJE

PODRŠKA REPREZENTACIJI: Partizan će pustiti srpske igrače za meč sa Velikom Britanijom!

Košarka -

Prvi čovek košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović poručio je da će crno-beli staviti srpske igrače na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću za kvalifikacione mečeve sa Velikom Britanijom i Turskom.

"Dolazi nam jako važna utakmica protiv Britanije, od koje nam zavisi hoćemo li ići na Svetsko prvenstvo ili ne. Ta utakmica se poklapa sa našom evroligaškom utakmicom protiv Olimpijakosa. KK Partizan je uvek davao na raspolaganje sve svoje srpske igrače, tako će biti i ovaj put, bez obzira na to što imamo važnu utakmicu s Olimpijakosom", poručio je Mijailović.

Ostoja Mijailović, Partizan
foto: @starsport

Selektor Srbije Svetislav Pešić ima ogroman problem da sastavi tim, posebno za meč sa Britancima, jer se 10. i 11. novembra igra redovno kolo Evrolige.

"Želimo da pomognemo reprezentaciji da se plasira na Svetsko prvenstvo, pošto je to važno za celokupnu naciju, a i za državu koja mnogo ulaže u sport. Mi ćemo se, sa druge strane, boriti svim snagama da dobijemo Olimpijakos, pošto dugujemo veliku zahvalnost našim navijačima", prenosi Sport klub reči Mijailovića.

Od srpskih igrača iz crno-belog tabora selektor Pešić na raspolaganju ima Uroša Trifunovića, Balšu Koprivicu, Danila Anđušića i Tristana Vukčevića, dok su Aleksa Avramović i Alen Smailagić povređeni.

Podsetimo, reprezentacija Srbije 11. novembra igra sa Velikom Britanijom u Njukaslu, a tri dana kasnije dočekuje Tursku u kvalifikacijama za Mundobasket. Orlovima su neophodne pobede kako bi zadržali šansu za plasman na Svetsko prvenstvo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track