SAMO VEČITI DAJU EVROLIGAŠE ZA PRVI MEČ KVALIFIKACIJA! Pešić otkrio šta se deševa sa igračima iz CSKA: Situacija je teška!
Foto: Starsport©

problemi

SAMO VEČITI DAJU EVROLIGAŠE ZA PRVI MEČ KVALIFIKACIJA! Pešić otkrio šta se deševa sa igračima iz CSKA: Situacija je teška!

Košarka -

Košarkašku reprezentaciju Srbije 11. novembra čeka gostovanje Velikoj Britaniji u izuzetno važnom meču kvalifikacija za Mundobasket, a selektor Srbije Svetislav Pešić suočava se sa ozbiljnim problemima oko sastavljanja spiska.

Večiti rivali Crvena zvezda i Partizan stavili su sve srpske igrače na raspolaganje selektoru za mečeve sa Velikom Britanijom i Turskom, a postavlja se pitanje ko bi još mogao da zaigra za reprezentaciju u ovim važnim duelima.

Iz Crvene zvezde Pešić računa na Nemanju Nedovića, Luku Mitrovića, Ognjena Dobrića i Nikolu Topića, a iz Partizana poziv će dobiti Uroš Trifunović, Balša Koprivica i Danilo Anđušić, otkrio je Pešić u razgovoru za Mozzart sport.

"U ponedeljak će preglede imati Aleksa Avramović, videćemo da li na njega uopšte možemo da računamo i da li ćemo da ga stavljamo na spisak ili ne", otkrio je Pešić.

Pešić je otkrio i šta se dešava sa ostalim igračima iz Evrolige.

"Na igrače koji su igrali Evropsko prvenstvo, a igraju Evroligu, već znamo da ne možemo da računamo za utakmicu sa Velikom Britanijom. Evroliga nije uspela da pomeri utakmice. Olimpija i Virtus to jesu učinili, možda će i neki drugi, ali to su za nas sve beznačajna pomeranja. Mi sa Velikom Britanijom igramo u petak, a putujemo za Njukasl dan ranije. Na igrače kao što su Kalinić, Gudurić, Micić, Lučić, Jaramaz i ostali ne možemo da računamo zbog obaveza prema klubovima", kaže selektor Srbije.

Dejan Davidovac
foto: Starsport

Pešić je otkrio da najverovatnije neće moći da računa ni na igrače moskovskog CSKA - Nikolu Milutinova i Dejana Davidovca.

"Predstoje nam razgovori sa CSKA u ponedeljak. Tada ćemo definitivno znati da li može nešto da se desi ili ne. Pregovori traju, situacija je u ovom trenutku teška i 99 odsto na njih nećemo moći da računamo, uprkos ogromnoj želji CSKA da nam izađe u susret. Uradili su sve da se utakmica sa Uniksom odloži ili pomeri, što dosad ipak nije bilo moguće. CSKA je želeo da pomogne, našli smo čak i nekoliko varijanti kako da se omogući odlaganje derbija. Videćemo da li će nešto da se promeni posle sastanka u ponedeljak", otkrio je Pešić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track