KO JE ANĐELIJA ARBUTINA: Žena Slobodana Šarenca je ČUVENA košarkašica, retko se pojavljuju zajedno u javnosti OVAKO SU SE UPOZNALI
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen/YouTube

ŽIVOTNA PRIČA

KO JE ANĐELIJA ARBUTINA: Žena Slobodana Šarenca je ČUVENA košarkašica, retko se pojavljuju zajedno u javnosti OVAKO SU SE UPOZNALI

Košarka -

Anđelija Arbutina Šarenac (55), bivša jugoslovenska i srpska košarkašica, napadnuta je u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu i tom prikom je zadobila teške telsne povrede.

Kako se nezvanično saznaje, vozač N. J. je nakon verbalnog sukoba namerno svojim vozilom udario njeno vozilo, a zatim izašao iz vozila i udario Anđeliju Arbutinu, inače suprugu sportskog novinara Slobodana Šarenca, koja je bila sa maloletnim detetom.

Anđelija je legendarna srpska košarkašica, osvajač Olimpijskog srebra kao i dve evropske i jedne svetske vicešampionske medalje. Najpoznatija po igrama za reprezentaciju Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Seulu i pobedničkom košu u polufinalu, kao i višegodišnjim nastupima za Crvenu zvezdu. Najveći deo svoje karijere provela je u Crvenoj zvezdi.

Udata je za poznatog sportskog komentatora Slobodana Šarenca sa kojim ima dve ćerke.

Anđelija Arbutina
foto: Damir Dervišagić

Zajedničke fotografije Slobodana i Anđelije prava su retkost, a one sa ćerkama Ninom i Lanom maltene i ne postoje. Jedina prilika kada je popularni Šareni, kako ga često zovu, pričao o supruzi, bila je u emisiji "TV lica kao sav normalan svet" kada je otkrio detalje početka njihove ljubavi.

- Prvi put smo se sreli 1992. godine, kada je gostovala u emisiji “Šesti krug”, na Trećem kanalu, koja je bila posvećena OI u Barseloni, na kojima naša zemlja nije učestvovala zbog sankcija. Kasnije je Anđa igrala u Italiji, i dugo se nismo videli. Inače, nameravala je da me upozna sa drugaricom, ali je sudbina očigledno imala drugačije planove. U životu sam imao sreće u mnogim stvarima, pa i kada je reč o ljubavi. Bio sam u pravo vreme na pravom mestu, i sreo svoju srodnu dušu - rekao je tada Šarenac.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track