PEŠIĆ NIJE IMAO OBRAZA DA ZOVE TEODOSIĆA! Ponizio kapitena, a sad kuka DA NEMAMO PLEJA: Gde su vam sad ti bolji igrači od Miloša?!
Foto: Starsport©

osvrt

PEŠIĆ NIJE IMAO OBRAZA DA ZOVE TEODOSIĆA! Ponizio kapitena, a sad kuka DA NEMAMO PLEJA: Gde su vam sad ti bolji igrači od Miloša?!

Košarka -

Karma je čudo - sve se vraća, sve se plaća! U to se najbolje uverio selektor naše košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić koji je letos doneo šokantnu odluku da iz reprezentacije precrta dugogodišnjeg kapitena i lidera tima Miloša Teodosića, uz neshvatljivo objašnjenje da "ima bolje igrače od njega na toj poziciji".

Da ih nemamo, nažalost, videli smo se na Evropskom prvenstvu, posebno na meču protiv Italijana, gde se najviše moglo videti koliko nam nedostaje kreativnost kapitena kada se naša igra potpuno raspala. U srpskom taboru falio je neko da razmrda ekipu kada su kola krenula nizbrdo. Valio je vođa na terenu i van njega, neko ko je umeo da podvikne - a to je Teo.

Falio je i faliće, posebno sada u kvalifikacijama za Mundobasket, kada nemamo adekvatno rešenje na poziciji plejmejkera, iako Pešić odbija javno to da prizna.

"Bila je potreba da pozovemo mladog Topića koji je projekat Crvene zvezde. Znate da na toj poziciji ne možemo baš da se pohvalimo. Dobro što je on tu, da se upoznamo i vidi naš sistem", izjavio je Pešić na konferenciji za medije.

Pa zašto Miloš Teodosić onda nije na spisku, selektore? Verovatno zato što nije imao obraza da ga pozove nakon javnog poniženja koje mu je priredio letos na pripremama. Ili, ko zna... Možda i sada smatra da ima bolje igrače od plejmejkera Virtusa na toj poziciji.

Da stvar bude još zanimljivija, Teodosić je jedni evrogilgaški košarkaš koji je uz igrače "večitih" bio na raspolaganju selektoru Pešiću za meč sa Velikom Britanijom, jer će Virtus i Olimpija iz Milana svoj meč u najelitnijem tamičenju odigrati u sredu, kako bi izašli u susret naconalnim timovima.

Anđušić na spisku

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić bio je prilično iznenađen kada je video da na širem spisku za Evrobasket nema njegovog imena, nije mu bilo jasno zašto ga je selektor Pešić izostavio.

"Dogovor je bio da se čujemo po završetku prethodnog 'prozora', a prije okupljanja. Niko me nije pozvao, za sve sam saznao iz novina", otkrio je letos Anđušić.

Pešić ga je vratio u nacionalni tim uz zanimljivo objašnjenje čitave situacije.

"Različiti su kriterijumi, različiti su ukusi. Moj prvi zadatak i prvi posao je da vidim ko će biti pozvan, ko neće. Slušam šta drugi pričaju, interesuje me mišljenje ljudi kojima verujem i koji gledaju tu širu sliku koja se sastoji od puno detalja. Ne bih ulazio u to ko je zaslužio, ko nije. Ekipa koja je izabrana je po kriterijumima koje sam ja odredio. Anđušić je iskusan igrač, zato je sada tu. Dobar igrač, ranije je takođe igrao za reprezentaciju, ima ponovo šansu da svoj kvalitet i iskustvo pokaže. Zbog toga je tu. Ovo je prilika da se dokaže", rekao je Pešić

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track