SRBIJA KREĆE U ZAVRŠNE BORBE ZA SVETSKO PRVENSTVO: Poznat sastav od 12 igrača za Veliku Britaniju, DVE dobre vesti za Pešića
Foto: KSS

košarka

SRBIJA KREĆE U ZAVRŠNE BORBE ZA SVETSKO PRVENSTVO: Poznat sastav od 12 igrača za Veliku Britaniju, DVE dobre vesti za Pešića

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije od 20 časova gostuje Velikoj Britaniji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a poznato je na kojih 12 igrača selektor Svetislav Pešić računa za ovaj meč.

Na konačnom spisku nema većih iznenađenja, a svoj debitantski nastup u takmičarskoj utakmici za Srbiju trebalo bi da zabeleži košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović.

Van sastava su ostali: Aleksa Uskoković, Marko Pecarski, Nikola Topić i Dušan Miletić.

Dakle, Velikoj Britaniji će se suprotstaviti sledećih 12 igrača: Stefan Jović, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Marko Jeremić, Ognjen Dobrić, Nemanja Dangubić, Aleksa Radanov, Boriša Simanić, Uroš Trifunović, Marko Jagodić Kuridža, Luka Mitrović i Dušan Ristić.

Ognjen Jaramaz
foto: @starsport

Odlična vest je da se timu priključio Ognjen Jaramaz, a prema poslednjim informacijama, zdravstveno stanje Ognjena Dobrića se poboljšalo, tako da bi trebalo da bude spreman za predstojeći duel.

Kod Velike Britanije u timu će biti tri debitanta: Eron Menzis, Džoš Šarma i Kuin Elis. Kapiten tima i najbolji igrač je 30-godišnji Gabrijel Olaseni, centar Darušafake, dok ukupno šest britanskih košarkaša nastupa u njihovoj domaćoj ligi.

Nakon utakmice sa Velikom Britanijom, Srbija u ponedeljak dočekuje Tursku u Beogradu.

Poslednja dva kola igraju se u februaru naredne godine. Srbija će prvo da gostuje Grčkoj (24. februar), a zatim na kraju kvalifikacija dočekuje Veliku Britaniju (27. februar).

Srbija se trenutno nalazi na deobi 3. mesta sa Belgijom, sa skorom 3-3, dok je Velika Britanija na poslednjem mestu sa samo jednom pobedom iz šest mečeva.

Prva je Letonija sa 5-1, druga Grčka sa 4-2, a odmah iza Srbije i Belgije je Turska sa skorom 2-4.

Iz ovakvog stanja na tabeli jasno se zaključuje da je za Srbiju svaki meč do kraja kvalifikacija od izuzetnog značaja. Tri najbolje selekcije iz grupe ostvariće plasman na Svetsko prvenstvo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track