VERUJE LI NEKO ATAMANU?! Micić tražio da igra za Srbiju, Efes NI PO KOJU CENU nije želeo da ga pusti! Evo kako se Turčin pravdao
Foto: EPA/CLEMENS BILAN

ERGINE, ERGINE...

VERUJE LI NEKO ATAMANU?! Micić tražio da igra za Srbiju, Efes NI PO KOJU CENU nije želeo da ga pusti! Evo kako se Turčin pravdao

Košarka -

Trener Efesa i selektor reprezentacije Turske, Ergin Ataman, na čudan način je odbranio odluku kluba da ne dozvoli Vasiliju Miciću igranje za Srbiju.

Iako je plejmejker želeo da se priključi nacionalnom timu i zaigra upravo protiv Turske u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, nije dobio dozvolu od kluba.

To je turski trener najpre potvrdio.

"Kao klub, mi smo bili protiv Vasinog igranja za reprezentaciju od samog početka. Međutim, posle pritiska Košarkaškog saveza Srbije, kada je Micić doneo odluku da želi da igra, ni tada nismo želeli da dozvolimo da igra. Imamo veoma važan meč protiv Barselone u četvrtak, zbog čega smo želeli da treniramo u punom sastavu, uzimajući u obzir to da Larkin nije sa nama", rekao je Ataman.

Odmah nakon toga, iskusni trener je vest da je Miciću lično on zabranio da igra za Srbiju nazvao "provokacijom srpskih medija".

"Uradili smo isto što je i Barselona u slučaju Nikole Kalinića. Ovde nijedna odluka nije doneta sa nacionalnim osećanjima. Mi, Efes kao klub, doneli smo odluku. Vesti da je "Ergin Ataman zabranio Vasiliju Miciću da igra za Srbiju" su provokacija srpskih medija, to nije tačno" rekao je Ataman.

U svakom slučaju, prilično je čudno da evropskog prvaka ne interesuje velika želja najboljeg igrača. Čudno je i to što se sve ovo dešava baš pred izuzetno važnu utakmicu Srbije i Turske...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track