VEČITI MUŠTERIJE PORED IBRA: Kraljevački klub u elitnom rangu dva puta pobedio Partizan i jednom Zvezdu!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

Svaka čast

VEČITI MUŠTERIJE PORED IBRA: Kraljevački klub u elitnom rangu dva puta pobedio Partizan i jednom Zvezdu!

Košarka -

Ulaganje u sport se isplati! Kraljevački klubovi od početka sezone dva puta pobedili Crvenu zvezdu i jednom Partizan.

- Zahvaljujući ulaganjima u sport, sportsko Kraljevo iz sedmice u sedmicu ima priliku da uživa u brojnim uspesima svojih omiljenih sportista - košarkašica, odbojkaša, rukometaša, a ove godine, umesto prvobitno opredeljenih 100 miliona dinara, rebalansom budžeta, lokalna samouprava je za godišnje programe u oblasti sporta izdvojila 45 miliona dinara više - saopštila je Gradska uprava Kraljevo.

U saopštenju se navodi da tokom svake utakmice, kao dodatnog igrača, kraljevački sportisti osim verne publike imaju i svoj grad.

- Grad Kraljevo je prepoznao značaj ulaganja u sport, na koje sportisti iz Kraljeva uzvraćaju rezultatima, piše u saopštenju u kojem je posebno naglašeno da su kraljevački klubovi od početka sezone dva puta pobedili Crvenu zvezdu i jednom Partizan.

ŽKK Kraljevo
foto: Printsccreen

U šestom kolu Prve ženske lige Srbije, minulog vikenda, kraljevačke „malene“ su odnele još jednu, šestu u nizu pobeda, nad timom Novosadska ŽKA (89:74).

Kraljevčanke se tako sigurno pozicioniraju na prvom mestu, bez ijednog poraza, zahvaljujući i pobedama nad evroligašem, drugoplasiranom Crvenom zvezdom (67:60) i Partizanom (72:66), koji je trenutno na sedmoj poziciji, kao i boljim rezultatima u utakmicama sa ekipama Art Basketa, Subotice i Radničkog.

Tabela
foto: Prtintsceen

Odbojkaši Ribnice su, takođe minulog vikenda, postigli izuzetan uspeh. Kraljevački „musketari“ su trijumfovali u jednom od derbija 6. kola Banka Poštanska štedionica Superlige i, na domaćem terenu, savladali Crvenu zvezdu sa 3:2.

U Super B ligi istok-zapad, rukometaši kraljevačkog Metalca su u poslednjem, osmom kolu, ubedljivo savladali ekipu Mladog radnika sa 47:33. Trenutno su, sa šest pobeda i dva poraza, na drugom mestu na tabeli.

J. S. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track