IVANOVIĆ POSLE DRAMATIČNE POBEDE: Ne gledam da udovoljim svakome, nije ovo socijalna ustanova! Pojedinci moraju puno više da rade
Foto: Starsport

evroliga

IVANOVIĆ POSLE DRAMATIČNE POBEDE: Ne gledam da udovoljim svakome, nije ovo socijalna ustanova! Pojedinci moraju puno više da rade

Košarka -

Duško Ivanović, trener Crvene zvezde, prokomentarisao je pobedu ekipe protiv Asvela u osmom kolu Evrolige.

"Teška utakmica, ali sa ovakvom publikom je lakše. Posle prvih 20 sjajnih minuta, drugo poluvremenu smo izgubili koncentraciju, intenzitet u odbrani, strpljenje u napadu. Ovom timu je veoma važno da veruje, a verovali smo do poslednjeg minuta. Za glavu važna utakmica. Prvo što sam video na treningu je da su momci čvrsti, fizički… Mentalno takođe, ali mentalno ima mekanih… Nema velike razlike između timova, igrača, nivo kvaliteta je manje-više sličan. Sve ekipe mogu da dobiju svakoga, a najviše zavisi od mentalnog spoja. Uvek verujem u rad i igrače sa kojima radim, pošto će morati mnogo da rade", rekao je Ivanović.

Trener Zvezde prokomentarisao je i rotaciju, pošto je koristio svih dvanaest košarkaša.

"Sve zavisi od situacije na terenu. Zavisi od protivnika. Ne gledam da svakoga udovoljim, ovo nije socijalna ustanova", jasan je šef stručnog štaba šampiona Srbije i regiona.

"Imali smo pad u drugom poluvremenu, pogledao sam igrače i video da su malo pali posle nekih trojki. To ne sme da se desi, da se padne… Možeš da napraviš grešku, da ti daju koševe, ali uvek moraš da veruješ. Video sam u drugom poluvremenu to, da je nekim pala glava", rekao je Ivanović opisivajući drugo poluvreme.

Luka Vildosa nije imao najbolju utakmicu.

"Igrali su dobro košarkaši koji su bili na terenu, zato sam ih ostavio. Promenio sam ga, rekao sam da ću ga vratiti, ali video sam da su ovi na terenu bili spremni da dobiju utakmicu".

Zvezda
foto: Starsport

Ivanović je govorio i o podizanju samopouzdanja.

"Vremenom može da se podigne. Teško je promeniti samopouzdanje, ali to je lično što svaki igrač mora da ima. Možda će lakše da ima ako mu sa strane daju poverenje, pogotovo kada uradi loše, da mu tada daš poverenje. To ne sme da se desi, uvek moraš da veruješ da možeš da pobediš.

"Ova pobeda ima zasluge i za stručni štab. Ali, ostavimo sa strane to, videćemo", rekao je na pitanje o stručnom štabu i da li će biti nekih promena.

U čemu Zvezda mora najviše da napreduje?

"Moramo u puno segmenata, jer je ovo tim sa velikim ciljevima. Strašno puno, unutrašnja igra, spoljašnja, strpljenje u napadu… Pojedini igrači koji moraju puno više da daju, to je jedini način."

Na pitanje - da li može nekoga da navede -Duško Ivanović je odgovorio da ne može.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track